Col·labora amb una campanya de micromecenatge per fer front al coronavirus

Tot seguit trobareu diferents crowdfundings que s’han llançat per tal que pugueu fer un donatiu i col•laborar per fer front a les necessitats que ha generat la pandèmia del coronavirus.

· Encara tens pessetes al teu calaix? Converteix-les en donatius!

Perquè les pessetes no quedin oblidades, des de la Fundació Aspasim les recullen i les converteixen en donatius per l’acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual greu.

Afanya’t! El 31 de desembre 2020 s’acaba el període permès pel Banc d’Espanya per fer el canvi de pessetes a euros. Suma’t a la cura de les persones amb discapacitat intel·lectual i fes el teu donatiu!

· Contribueix a fer front a les desigualtats educatives agreujades durant la pandèmia

La situació sanitària actual ha deixat en evidència les diferències d’accés a l’educació per part d’infants i joves que no disposen en el seu entorn, de mitjans econòmics, recursos i/o coneixements tecnològics. Són molts i moltes les que no han pogut ni poden seguir les classes en períodes de confinament a causa de la manca de dispositius o connexió a internet a les seves llars, o per falta d’espai i material escolar.Davant d’aquesta situació, la Fundació Comtal llança amb motiu del Giving Tuesday un repte solidari per donar resposta a les desigualtats educatives que s’han agreujat durant la pandèmia. L’objectiu del repte és aconseguir 2.000 € per evitar que infants i joves sense recursos es quedin enrere en els aprenentatges de l’escola a causa de la seva situació socioeconòmica.

· Col·labora perquè les persones amb discapacitat física o malalties de llarga durada també puguin aprendre 

Gran part de la població pot llegir això i moltes altres d’interessants, aprenent cada dia alguna cosa nova. Auxilia demana ajuda perquè persones amb discapacitats físiques o malalties de llarga durada també puguin aprendre.

Auxilia és una associació que vetlla per la inclusió cultural i social de les persones amb discapacitats físiques. Necessiten 5.000 € per poder continuar oferint ensenyament a distància a aquestes persones i millorar així la seva qualitat de vidaCol·labora amb 1€ al mes, entre tots anem sumant.

· Ajuda a protegir les persones amb pluridiscapacitat de la pandèmia de la COVID-19

L’emergència sanitària a conseqüència de la pandèmia ha trasbalsat la vida de les persones amb paràlisi cerebral. A la residència de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona, han estat confinats més de 10 setmanes, i l’alumnat de l’escola i les persones usuàries del centre ocupacional han hagut de quedar-se a casa.

Ara, l’entitat ha iniciat un procés de desconfinament gradual, però la seva tasca a primera línia no s’acaba, ben al contrari. Per això demanen el suport i l’ajuda de tothom que pugui contribuir a protegir les persones amb pluridiscapacitat de la COVID-19.

· Esmorzars per les persones més vulnerables

Des d’Assís Centre d’Acollida necessiten garantir el dret a l’alimentació de les persones en situació de sense llar i en estat de vulnerabilitat agreujat per la crisi de la COVID-19que venen al centre de l’entitat.

L’objectiu de la campanya és aconseguir cobrir la despesa del repartiment d’esmorzars durant un mes per a 120 persones sense llar. El cost aproximat és de cada esmorzar és de 7 € per persona per setmana.  Ajuda’ls a seguir al costat de les persones sense llar. Cada aportació és fonamental. Amb tu, Seguim en marxa!

· Fons d’emergència social per seguir al costat de les famílies més vulnerables

La crisi causada per la COVID-19 ha fet que les famílies més vulnerables s’enfrontin a situacions urgents que requereixen un suport extraordinari. Per això, des de la Fundació Adsis han habilitat un Fons d’Emergència Social per donar suport a 1.500 famílies.

Amb els donatius a aquest fons l’entitat podrà ajudar-los a fer front a necessitats urgents com pagaments d’alimentació, de subministraments o de productes de primera necessitat. També podran oferir connectivitat perquè cap persona hagi de detenir el seu procés formatiu.

· Ajuda a garantir els llocs de feina de 350 treballadors 

En motiu de la COVID-19, ara més que mai, les persones amb trastorn mental i exclusió social de la Fundació Cassià Just necessiten equipament EPIs per tornar al seu lloc de treball de forma segura. Per això, l’entitat demana suport econòmic per permetre la tornada a la nova normalitat de l’equip i poder fer front a la situació actual d’emergència.

Es volen millorar les mesures de protecció que disposaran els treballadors i augmentar els recursos d’atenció psicològica imprescindibles per a les persones vulnerables amb les quals treballen. Amb les aportacions que es rebin es podran tenir mascaretes quirúrgiques i FFP2, bates de bus integrals, guants i hidrogels per Equips de Cuina, Oficina, Hort Cal Tudela, Jardineria, Local Social, Personal Extern, Moll i també productes de neteja i desinfecció específics.

· Perquè aquesta crisi no deixi #ningúenrere

La crisi sanitària provocada pel Coronavirus està afectant a tota la societat, però encara més a les famílies i els col·lectius més vulnerables. La necessitat d’aliments i béns de primera necessitat, la manca d’accés a Internet i equips informàtics o l’aïllament social són dificultats amb les que es troben molts infants, joves, adults i persones grans de Sant Boi.

El vincle dels educadors i educadores amb els infants, joves i les famílies està en risc: les relacions quotidianes, la proximitat i el caliu del dia a dia s’han perdut arrel del confinament. Ara més que mai, hem d’estar a prop i l’acompanyament és clau! Fes la teva donació a la Fundació Marianao perquè aquesta crisi no deixi ningú enrere i es pugui seguir lluitant pel benestar i la vida digna dels nostres veïns i veïnes.

· Ajuda per seguir atenent i acompanyant les persones més vulnerables

L’Associació Alba està a primera línia per atendre i acompanyar les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables. Per fer front a la pandèmia, han hagut de destinar més recursos per garantir la salut física i psicològica d’aquestes persones i dels professionals, a la vegada que s’han reduït els ingressos de l’entitat.

L’entitat ha engegat la campanya #alseucostat per recaptar donatius que es destinaran al Fons d’Emergència que han creat per fer front al coronavirus i poder comptar amb el següents recursos: material de protecció i d’higiene, recursos tecnològics per afavorir la comunicació i l’atenció, i serveis d’atenció personalitzada.

· Dona ara pels herois i heroïnes

Des que va començar la crisi sanitària del coronavirus, a Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus han impulsat diverses iniciatives solidàries emmarcades dins la campanya #AjudemElsHerois per posar de manifest l’esforç del seu personal sanitari i investigadors, promoure i agrair el suport de la ciutadania i empreses per ajudar-los a fer front a aquesta pandèmia, i acompanyar els pacients que lluiten contra la malaltia i les seves famílies.

Lluita amb els herois i heroïnes per seguir treballant i vèncer aquest virus: fes la teva donació, i ajuda a millorar les instal·lacions i els equipaments o ajuda a trobar solucions mitjançant la recerca per aturar junts aquesta pandèmia.

· Es busquen persones compromeses per acabar amb els confinaments invisibles

L’Associació Benestar i Desenvolupament ABD ha posat en marxa la campanya #Joetveig per donar suport econòmic als confinaments invisibles que durant la crisi de la COVID-19 no poden fer front a les despeses de lloguer, de subministraments energètics, d’alimentació i d’higiene, i no sempre poden acollir-se a les ajudes públiques. Són famílies que sovint viuen en habitacions rellogades, que treballaven en la cura de persones i de les llars, i ara es troben amb poc o nul suport. També són famílies que després d’aquest cop dur demanen ajuda per primera vegada, perquè s’han quedat sense cap ingrés.

A ABD veuen aquestes situacions cada dia i necessiten ajuda econòmica puntual per a donar-los suport en el més bàsic, perquè quan puguin tornar a treballar, sabran com sortir del sot.

· Fes possible #ningúconfinatalcarrer

A la ciutat de Barcelona, hi ha més de 4.200 persones sense llar.Des de casa també pots tenir cura de les persones que no tenen una llar on protegir-se.

Arrels Fundació ha activat projectes d’emergència per atendre noves necessitats: un equip de carrer d’emergència, un servei telefònic d’orientacions i un mapa de recursos oberts. Amb la teva col·laboració pots fer possible que l’entitat pugui atendre a totes les persones que dormen al ras i aconseguir #ningúconfinatalcarrer.   Fes un donatiu, la teva aportació significa molt.

· Companyia i referents per seguir plantant cara a la Covid-19

Molts nens i joves que aten l’Associació Quilòmetre Zero s’han trobat en una situació d’especial vulnerabilitat a causa de la Covid-19. L’entitat ha adaptat els projectes per seguir acompanyant a través de la mentoria social de forma telemàtica.

La previsió és que els ingressos per als projectes de l’entitat es vegin afectats però les necessitats d’acompanyament d’infants i joves migrants i en situació de vulnerabilitat augmentin. L’Associació Quilòmetre Zero ha engegat una campanya de crowdfunding per trobar finançament i continuar els projectes de mentoria que porten a terme on hi participen persones voluntàries. Qualsevol aportació serà molt benvinguda! Els ajudes a seguir?

· Que la COVID-19 no faci créixer les desigualtats!

L’emergència i la situació d’excepcionalitat han fet aflorar de manera molt evident una sèrie de necessitats i problemàtiques a les què amb el finançament habitual la Fundació SER.GI no pot fer front.

La pèrdua de llocs de treball o d’ingressos està generant una gran dificultat perquè les famílies puguin fer front a les despeses d’habitatge i als subministraments, provocant gran angoixa i desesperació. A més, l’entitat ha detectat un augment significatiu de demandes de suport emocional i orientació entre les famílies i els infants i joves que atenen. Per tot això, la Fundació SER.GI demana col·laboració per fer un impuls urgent per pagar lloguers i subministres, així com per oferir suport emocional i orientació.

· Ajuda a dones en exclusió social i les seves famílies 

La injustícia i la pobresa encara es veuen més agreujades per la Covid-19. Milers de dones en exclusió social i les seves famílies han perdut els pocs recursos dels que disposaven i no poden cobrir les necessitats bàsiques. Per això, des d’El Lloc de la Dona han creat una campanya de recollida de fons perquè dones que es troben en un context de prostitució i/o tracta i les seves famílies puguin seguir cobrint les seves necessitats d’alimentació i salut.

Amb una col·laboració puntual de 45€ es cobreixen les necessitats bàsiques setmanals d’una dona i l’infant, però qualsevol petita aportació que es faci és de gran ajuda. Ara més que mai, ens necessiten al seu costat.

· Més que mai, al seu costat #Apropenladistancia

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 està agreujant les situacions de vulnerabilitat d’infants, joves i famílies que atén la Fundació Comtal. Moltes famílies no poden fer front a les necessitats més bàsiques. La manca d’ingressos, les males condicions d’habitabilitat, les diferències d’oportunitats educatives i la manca de recursos tecnològics, entre d’altres, generen situacions d’angoixa que accentuen el malestar en el seu dia a dia.

Per revertir la situació i continuar garantint el benestar i drets de totes les persones, la Fundació Comtal demana suport a la campanya #ApropenlaDistància

· #ContagiemSomriures

Ara més que mai, riure és necessari. La cura emocional és essencial per fer front a la por i l’angoixa que estem vivint en aquests moments. Per això, des de Pallapupas no volen deixar d’ajudar a qui més ho necessita: el personal sanitari i les persones ingressades.
Col·laborant amb un donatiu per a la campanya #contagiemsomriures, Pallapupas vol combatre la por i l’ansietat, traient un somriure, encara que sigui a distància, i fent possible un moment de distenció pel personal sanitari que s’està deixant la pell i acompanyar les persones ingressades.

· Tots mengem, omplim la nevera!

Arran de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, moltes persones veuran encara més incrementada la seva situació de pobresa i precarietat.  Arrels Sant Ignasi demana ajuda perquè la seva activitat no pari i pugui seguir repartint diàriament els productes alimentaris del seu servei de distribució d’aliments ‘La Botigueta’ a les persones més vulnerables. Volem mantenir i augmentar el repartiment d’aliments frescos, ja que és això el què necessiten les persones que atenen.

Cada donatiu permetrà no aturar el servei d’aliments, a més de poder fer front a les demandes de les persones que es trobaran encara amb més necessitat i vulnerabilitat a partir d’aquesta crisi sanitària.

· dESSconfinem el cooperativisme de Ponent

Diferents organitzacions de l’Economia Social i Solidària de les comarques de Ponent han unit esforços per recolzar-se, donant un alè d’aire fresc a les organitzacions que en formen part i que estan patint aquesta crisi, per tal de minimitzar els efectes negatius del moment sobre les persones que hi treballen. Per això, demanen suport per ajudar a mantenir els llocs de treball de les cooperatives i així poder seguir tenint activitat durant aquesta situació d’emergència actual.

En compliment del principi cooperatiu d’interès per la comunitat i l’arrelament al territori de les iniciatives cooperatives, es destinarà un 10% del total de l’import de la donació, a ajudar directament al sector sanitari de Ponent.

· Aportació al Fons Solidari contra l’Atur

El Fons Monetari Internacional ha anunciat que, pel cap baix, el PIB de l’Estat espanyol caurà un 8% i l’atur s’incrementarà fins a un 20,8%. Això vol dir moltes més persones sense feina que només podran trobar en l’emprenedoria i l’autoocupació una oportunitat per tornar a començar. Des de l‘Acció Solidària contra l’Atur (ASCA) s’estan preparant per mirar d’aportar solucions a aquesta situació que està a punt d’arribar.

Per això, des d’ASCA demanen una aportació econòmica al seu Fons Solidari Contra l’Atur si la situació personal ho permet i en la mesura que es pugui.

· Connectem oportunitats!

Moltes escoles i instituts han reprès les classes de manera virtual, però no totes les famílies tenen la mateixa oportunitat perquè seus fills i filles puguin fer un seguiment escolar telemàtic de qualitat.

Des de la 22@Network volen lluitar contra l’escletxa digital que afecta moltes famílies vulnerables fent arribar els recursos tecnològics necessaris per garantir l’educació de tots els infants i joves que atenen a la Fundació IRES.  Per això, han llançat el repte #ConnectemOportunitats on per cada 120€ recaptats podran donar resposta a les necessitats tecnològiques d’una llar.

· Kits d’emergència per a les persones sense llar

Les persones sense llar són un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia del coronavirus. Per això, el centre d’acollida ASSÍS ha llançat la campanya #Jocuidoiemcuido amb la plataforma migranodearena.org que pretén aconseguir 30.000 euros que serviran per fer kits d’emergència per a les 1.200 persones que dormen al carrer a Barcelona.

Els kits inclouen mascareta, hidrogel desinfectant, guants, sabó, termòmetre, etc. Contenen, per tant, el material indispensable per a una higiene i protecció bàsica per evitar els contagis i que les persones que no poden confinar-se en una casa puguin protegir-se.

· Escola, eines i recursos per a la infància, joves i famílies del Raval

La Fundació Gavina treballa al barri del Raval de Barcelona per respondre de manera global a les necessitats vitals i socials de la infància, joves i les seves famílies en situació de vulnerabilitat social.

L’entitat vol continuar present durant el confinament aportant escolta, eines i recursos per amortir la inquietud davant la por d’un futur incert. Per això, demana suport a través d’un donatiu i fer que els plans d’aquests infants, joves i les seves famílies no s’aturin.

#HiSomContinuaremSentHi

· Ajuda al Casal dels Infants

El Casal dels Infants ha tancat els seus locals per l’emergència del coronavirus però segueix vetllant pels drets d’infants, joves i famílies i perrespondre als casos de més risc d’exclusió, en xarxa amb administracions i entitats.

Per tal de fer possible que cap família quedi exclosa de les xarxes de suport davant la situació excepcional que estem vivint, el Casal dels Infants demana la col·laboració a través d’un donatiu i cobrir així els costos de l’acció social de l’organització.

· #CàritasNoPara davant de la COVID-19

Des de que la crisi sanitària va començar, s’han triplicat les peticions d’ajuda social que ha rebut Càritas Diocesana de Barcelona. És el cas d’en Marcel i la Julia, un matrimoni jove amb dos fills que no saben com podran cobrir la seva alimentació durant aquest confinament.

Aquesta és només una de les històries que l’entitat està acollint i acompanyant aquests dies. La pobresa no s’atura i #CàritasNoPara. Gràcies als donatius s’està avançant en el repte de garantir un àpat diari a 500 persones vulnerables però l’entitat continua necessitant ajuda a través d’un donatiu per i transformar la COVID-19 en el #VirusDeLaSolidaritat.

· Benestar de les persones amb discapacitat

La COVID-19 té un cost inasumible per les entitats socials. En situació de crisi sanitària el benestar de les persones amb discapacitat no pot dependre només d’unes entitats ja escanyades. A la Fundació Aspasim tenen tres llars afectades amb positius de COVID-19.

Necessiten col·laboració econòmica per a poder dur a terme desinfeccions, la rotació de 30 professionals, l’abastiment de productes sanitaris, equips de protecció individual, aïllaments…

· Donatiu a les persones que més ho necessiten

Bayt al-Thaqafa acompanya persones en situació de molta vulnerabilitat: sense llar i sense recursos per accedir a aliments o a productes d’higiene… La crisi sanitària deixa aquestes persones en una situació encara més vulnerable. Alguns dels recursos als quals podien accedir estan tancats, han reduït la seva activitat o no tenen les condicions necessàries per complir les indicacions de les autoritats sanitàries.

A Bayt al-Thaqafa demana col•laboració fent un donatiu que destinaran a comprar aliments i productes d’higiene i a intentar reduir al màxim el risc de contagi del virus Covid-19 al qual aquestes persones es troben més exposades.

· Programa d’emergència per ajudar a les famílies més vulnerables

El coronavirus està provocant un fort sotrac econòmic i social en moltes famílies, sobretot aquelles amb baixos ingressos i les monoparentals. Moltes d’elles no poden cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i atenció a la seva infància. Save the Children, conscients de la situació de pobresa que viuen moltes famílies  a l’estat espanyol, ha posat en marxa el programa d’emergència ‘Al teu costat’ per ajudar a 6.500 famílies.

L’objectiu és que la infància tingui aliments bàsics, servei de suport psicològic i la possibilitat de continuar amb la seva educació.

· Recursos sanitaris i per a la recerca

L’Hospital Clínic de Barcelona, amb un ferm compromís per la investigació del COVID-19 i en la cura i l’atenció de pacients, ha organitzat a través de la seva fundació una campanya de micromecenatge amb Migranodearena.org juntament amb l’Institut d´Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).

Amb la campanya es pretenen recaptar 150.000 euros que es destinaran per una banda, a la recerca, per tal de trobar una cura que ajudi a frenar i combatre la malaltia. Per l’altra, a l’assistència de pacients i les seves famílies.

· Moviment #joemcorono per frenar la pandèmia

‘Jo em corono’ és lema de la campanya de crowdfunding per continuar la recerca i trobar ràpidament un tractament contra el coronavirus per anar frenant així la pandèmia. La campanya compta amb la gran tasca de l’equip mèdic i d’investigació de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

Els doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà han començat un assaig clínic pioner per frenar la transmissió del virus. A més, a través d’un altre projecte, un equip mèdic també està posant tots els esforços per desenvolupar una vacuna.

· Adquisició i distribució d’aliments bàsics

En aquesta situació d’emergència, el Banc dels Aliments de Barcelona vol continuar repartint menjar a les persones més vulnerables seguint les recomanacions del Departament de Salut sobre el coronavirus. L’entitat ha creat una campanya d’emergència que permet fer donacions econòmiques per tal de col·laborar amb seguretat.

Les aportacions permetran adquirir i distribuir aliments bàsics, necessària per a la situació de precarietat alimentària que es troben moltes famílies.

· Salut de la població refugiada

Si el sistema sanitari espanyol és dels més ben valorats del món i amb la crisi del coronavirus pot arribar a nivells de saturació, les clíniques dels camps de persones refugiades es trobaran en un context molt més complicat. La situació també pot ser complicada per mantenir les mesures de prevenció, d’higiene o de confinament.

Per prevenir aquesta situació, l’ACNUR ha posat en marxa una campanya per recaptar 100.000 euros i prevenir l’expansió del coronavirus