Cicle de Comunicació Social: mitjans de comunicació i Tercer Sector en temps de Covid-19

Voluntaris.cat engega la primera edició d’un cicle de trobades virtuals entre periodistes de diferents mitjans i entitats socials per fer més visible el Tercer Sector en l’espai comunicatiu català.

Tercer Sector, mitjans de comunicació i Covid-19. Aquestes són les tres paraules clau que defineixen el primer Cicle de Comunicació Social engegat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), un conjunt de trobades entre periodistes i entitats amb l’objectiu de fer més visible el sector associatiu en l’espai comunicatiu català. El ‘Cicle de Comunicació Social’, en aquest sentit, tindrà com a eix central el diàleg, debat i intercanvi de coneixement per al foment de la relació amb la premsa, la ràdio i les televisions catalanes arran de l’impacte del coronavirus.

En total, el Cicle de Comunicació Social estarà format per cinc formacions en línia. Les quatre primeres, sota el títol ‘Com enfortir la relació amb els mitjans de comunicació en temps de Covid-19?’, comptaran amb periodistes de la secció de Societat de diferents mitjans de comunicació. La cinquena trobada, sota el títol ‘Com potenciar la comunicació externa de la nostra entitat en temps de Covid-19?’, s’enfocarà a la comunicació corporativa de les entitats i oferirà eines per millorar l’impacte de la informació que aquestes difonen en els mitjans.

Les sessions es dirigiran a professionals que treballen en departaments de comunicació d’entitats socials i personal tècnic que, tot i no ser experts en comunicació, han assumit algunes tasques d’aquest lloc de treball.

Amb l’objectiu de fomentar la professionalització del bon periodisme entre les entitats i de donar eines, idees i consells per adreçar-se d’una manera efectiva al mitjà/periodista, les sessions tindran convidats experts de mitjans locals a tot el territori (Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida) però tindran una dimensió global perquè tothom, tot i no formar part de la província del mitjà, pugui assistir i endur-se idees de com aconseguir difondre les seves informacions.

Apunta’t ja la I Trobada del Cicle de Comunicació Social!20200610_121126

La I Trobada del Cicle de Comunicació Social, que tindrà lloc el pròxim 22 de juny a les 10 h, anirà a càrrec de Marta Costa-Pau, periodista del diari ARA Comarques Gironines. Llicenciada en Filosofia per la UAB, té també un postgrau en correcció de català per la UdG i editora de Llibres del Segle.

Des del 2013 coordina el suplement Comarques Gironines del diari ARA. Com a periodista ha treballat també en mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio (de 1989 a 1990), El Punt (de 1989 a 1990), El Periódico (de 1996 a 1998) i El País, on va treballar primer com a corresponsal a Girona i posteriorment, a la redacció de Barcelona, de 1998 a 2011.

En aquest diari va ser redactora especialitzada en temes socials, i també va treballar a les seccions d’economia i al suplement de cultura Quadern.

 • Inscripcions obertes a la I Trobada del Cicle

Programa sencer

  • Dilluns 22 de juny a les 10h – I Trobada del Cicle de Comunicació Social, a càrrec de Marta Costa-Pau, periodista del diari ARA Comarques Gironines
  • Juliol – II Trobada del Cicle de Comunicació Social, a càrrec d’un/a periodista de la província de Tarragona per confirmar.
  • Setembre – III Trobada del Cicle de Comunicació Social, a càrrec d’un/a periodista de les Terres de Lleida per confirmar
  • Octubre – IV Trobada del Cicle de Comunicació Social, a càrrec d’un/a periodista de la província de Barcelona per confirmar.
  • Novembre – V Trobada del Cicle de Comunicació Social, a càrrec d’un periodista expert en comunicació de les organitzacions del Tercer Sector per confirmar.

La durada de cada trobada serà de d’una hora i quart, que consistirà en 60 minuts d’intervenció dels periodistes convidats i 15 minuts dedicats a l’espai de preguntes. Totes les sessions seran de caràcter gratuït a través de la plataforma Jitsi Meet i es facilitarà l’enllaç a la sala privada un cop es realitzi la inscripció a la sessió desitjada.

INSCRIPCIONS OBERTES A LA 1A TROBADA DEL CICLE