Caprabo escull a la FCVS com a entitat beneficiària per a la campanya de cèntims solidaris del mes d’agost

Les donacions obtingudes en les compres fetes en els establiments comercials es destinaran al programa Grans Actius

Caprabo ha posat en marxa el seu pla de causes per a la donació de cèntims solidaris de les compres fetes en els seus establiments comercials i, aquest any, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) és una de les entitats beneficiàries.

Durant el mes d’agost la causa solidària de Caprabo serà ‘Cooperació amb majors en situació de vulnerabilitat’ i les donacions aconseguides es destinaran a la FCVS i la Fundació Roure. En concret, s’assignaran als projectes que contribueixen al benestar de les persones majors que es troben en situació d’aïllament o solitud no desitjada i tinguin dificultats físiques o psíquiques.

El projecte beneficiari de la FCVS és ‘Grans Actius’ , un programa de voluntariat que permet l’acompanyament d’una persona amb alguna malalta i/o en situació de dependència pugui visitar-se al seu Centre d’Atenció Primària (CAP), o a l’hospital o al centre de rehabilitació. Aquest voluntariat contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones grans i dona un respir a la càrrega física i psicològica que viuen familiars i les persones cuidadores.

Pla de causes solidàries 2022

Per a construir el programa solidari de 2022, Caprabo va realitzar una escolta al setembre de l’any passat que va permetre recaptar les aportacions de clients, consumidors i treballadors. També va llançar una convocatòria solidària en la qual 69 ONG i entitats socials van presentar 74 projectes. Sobre la base de les preferències dels seus grups d’interès i les candidatures presentades, han concretat el pla de causes i iniciatives a les quals recolzaran al llarg d’aquest any.

Cèntims solidaris

Els cèntims solidaris és quan en el moment d’anar a pagar amb targeta a la caixa d’un establiment qui compra té la possibilitat de donar a una causa solidària una petita quantitat de diners. És un canal de captació de fons molt benvingut en un moment de molta necessitat en el tercer sector social.

Font: Caprabo