#Buenamente, la campanya per posar-se en el lloc de la gent jove en l’ús de les noves tecnologies

Projecte Home parodia la cançó de Rosalia per aproximar-se a les famílies i resoldre dubtes respecte com els seus fills fan servir la tecnologia.

“No és fàcil posar-se en el lloc dels joves, entendre’ls, saber què els motiva”. Aquesta és la reflexió del vídeo de la campanya #Buenamente, una iniciativa de la branca estatal de Projecte Home que ha volgut amb aquesta iniciativa aproximar-se a les famílies que tinguin fills o filles que facin un mal ús de les noves tecnologies i del mòbil.

El vídeo de la campanya parodia la cançó ‘Malamente’, l’èxit del segon disc de la cantant Rosalia, i reflexiona sobre el fet que no és fàcil entendre als joves i posar-se en el seu lloc. La pàgina web de la campanya dona una sèrie de pautes per a pares i mares en relació amb l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i l’adolescència. “No es tracta de prohibir l’ús de les TIC, sinó d’ensenyar-los a utilitzar-les de manera controlada i segura, substituint els hàbits inadequats per altres més positius”, recomanen des de Projecte Home.

L’entitat ha compartit un decàleg de consells per a les famílies que tinguin fills i filles amb un ús intensiu de les tecnologies. Algunes d’aquestes recomanacions, per exemple, serien observar si Internet els distancia de les seves amistats, establir unes normes bàsiques de l’ús de les TIC consensuades i pactades o identificar les amenaces a les quals s’exposen, com el ciberassetjament.

Des de Projecte Home han recomanat també propiciar espais lúdics alternatius, com són els clubs de lectura, les sortides amb altres amistats o la participació en activitats esportives. El decàleg ha sigut realitzat amb la col·laboració d’Internet Segura For Kids de l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE).

Font: Xarxanet.org