Barcelona tanca les celebracions del Dia Internacional del Voluntariat

A l’acte també s’ha entregat el darrer Premi Lluís Martí al Valor Socioambiental a l’Associació Animal Latitude

Prop d’un centenar de persones han celebrat el passat 15 de desembre al Casinet de Sants de Barcelona, el Dia Internacional del Voluntariat, que es commemora a nivell mundial cada 5 de desembre, tancant així les celebracions a tots els territoris que s’han portat a terme els passats 25 i 28 de novembre i 11 de desembre a Girona, Lleida i Tarragona, respectivament,.

Amb el lema ‘Amb emergència o sense, voluntariat sempre!’, enguany el manifest ha tingut en compte la situació actual a Gaza, reivindicant el paper del voluntariat en qualsevol moment i circumstància. “Amb aquest missatge la Federació Catalana de Voluntariat Social ha celebrat el Dia Internacional del Voluntariat de l’any 2023 en les 4 trobades tradicionals de les nostres 340 entitats federades, a Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona“, ha recordat Ramón Nicolau, president de la FCVS.

El lema ha quedat plasmat en el manifest que s’ha llegit en aquestes quatre ciutats “reafirmant el rol de les persones voluntàries, la seva importància en quantitat i en qualitat, així com la necessitat que es respectin i es donin suport als seus valors, objectius i actuacions”.

En el cas de Barcelona, la lectura del manifest ha estat a càrrec de Raquel Viladoms de la Fundació Comtal i Efrén Carbonell d’Aspasim. Igualment, l’acte s’ha complementat amb una presentació sobre la situació actual del voluntariat per part d’Ana Villa, vicepresidenta de la FCVS, i l’actuació del Cor Dona Gospel de El Lloc de la Dona. Igualment, durant el mateix s’ha conegut l’entitat local guanyadora del Premi Lluís Martí, enguany dedicat al Valor Socioambiental, gràcies a la col·laboració de la Xarxa per a la Conservació de la Natura, que ha entregat la seva directora Sandra Carrera, juntament amb Felipe Campos, conseller delegat d’Aigues de Barcelona i Eulàlia Mas, directora de la FCVS.

“Des de l’associació animal latitude estem molt agraïdes pel reconeixement rebut pel projecte Desperta, art i natura, que va començar al 2019 i amb el que hem pogut connectar a les persones amb el seu entorn, fent salut, art i natura”, ha explicat Irene Cervera, presidenta de l’entitat guardonada.

Aquest premi per una banda dóna valor i visibilitat al projecte, i per altra banda ens dóna la possibilitat de poder arribar a més persones, i tenir més recursos per les accions que portem a terme, com l’exposició que s’està preparant per a la primavera del 2024 als Lluïsos de Gràcia”, ha avançat Cervera.

Enric Cànaves, coordinador de Barcelona de la FCVS ha destacat la riquesa de l’acte ja que ha combinat “el reconeixement amb el premi Lluís Martí al Valor Socioambiental, la sensibilització i divulgació amb les dades del estudi i la celebració amb l’actuació musical”. Per aquest motiu ha considerat que s’ha tractat d’un “acte complert amb un espai per desconnectar i gaudir a través de la música i creació d’energia“.

En aquest sentit, Nicolau ha afegit que a més d’entregar els Premis Lluís Martí a les iniciatives de voluntariat eco-social més interessants, les celebracions arreu del territori també han servit per “agrair la tasca de les 85.000 persones voluntàries federades, per conèixer bones pràctiques de diferents entitats i en definitiva per celebrar la feina que fem tot l’any”