ASSÍS crea kits d’emergència per a les persones sense llar a Barcelona

Per dur a terme l’acció, el centre d’acollida llança la campanya de crowdfunding #Jocuidoiemcuido a la plataforma migranodearena.org amb la qual espera aconseguir els 30.000€ necessaris perquè també les persones sense llar puguin protegir-se davant aquesta pandèmia_x000D_

Rentar-se les mans freqüentment, utilitzar mocadors d’un sol ús, trucar al 061 en cas de tenir símptomes i confinar-se a casa: les persones en situació de sense llar no poden seguir correctament les recomanacions sanitàries en relació amb elCOVID-19, sobretot, perquè no tenen una casa on protegir-se davant aquesta emergència sanitària.

Les persones sense llar són especialment vulnerables en situacions excepcionals com aquesta, és per això, que ASSÍS Centre d’Acollida llança una campanya per a la creació de kits d’emergència per a les 1.200 persones que dormen al carrer a la ciutat de Barcelona. Cada kit inclou material indispensable per a una higiene i protecció bàsica per evitar contagis (mascareta, hidrogel desinfectant, guants, sabó, termòmetre…), allò essencial per poder seguir la majoria de les recomanacions sanitàries.

La campanya

Per poder dur a terme la iniciativa, Jesús Ruiz, director de centre ASSÍS fa una crida a la ciutadania i al món empresarial: “Necessitem aconseguir el material necessari de manera urgent, ja sigui en espècie o mitjançant donacions econòmiques. Cada minut que passa és més probable que algú en situació de sense llar pateixi greus conseqüències pel contagi de l’COVID-19 i alhora, pugui propagar encara més aquesta pandèmia”. Per a això, ASSÍS ha posat en marxa una iniciativa de crowfunding a la plataforma migranodearena.org sota el lema #jocuidoiemcuido, amb la qual espera aconseguir els 30.000 € necessaris perquè les persones sense llar puguin protegir-se davant aquesta pandèmia..

_x000D_

El repartiment dels kits es realitza mitjançant persones voluntàries, prèviament formades i equipades respectant les mesures de prevenció, i es distribueixen a persones ateses de centre i entitats públiques i privades que treballen en el sector, perquè es facin arribar a les persones en situació de sense llar i de vulnerabilitat social.

ASSÍS Centre d’Acollida va néixer el 2001 al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona. Amb el suport de totes les persones voluntàries que formen part, l’entitat treballa per garantir els drets de totes les persones sense llar. Per a això, desenvolupa programes dirigits a atendre les necessitats de les persones en situació d’exclusió: habitatge digne, formació i inserció sociolaboral, salut, i cobertura de les necessitats bàsiques, entre d’altres.

Font: Assis Centre d’Acollida