ASPID oferirà tres cursos formatius gratuïts per a persones amb discapacitat que cerquen feina

En total seran 652 hores d’aprenentatge amb hores de pràctiques no laborals incloses en empreses del sector.

ASPID ha obert el termini d’inscripció per a tres cursos formatius gratuïts perquè persones amb discapacitat trobin feina. En total seran 652 hores d’aprenentatge que es desenvoluparan durant el segon semestre del 2019. Un curs de telemàrqueting i teleassistència, un d’auxiliar de serveis i control d’accés i un altre d’auxiliar d’oficina és l’oferta per afavorir les possibilitats de trobar feina a les persones amb capacitats diverses.

La Fundació ONCE finançarà el curs de telemàrqueting, específic per a persones amb discapacitat, que es realitzarà del 16 de setembre fins al 10 de desembre. Per poder participar-hi, cal presentar un certificat de discapacitat igual o superior al 33% i estar en el registre de l’atur. Les tres activitats formatives inclouran hores de pràctiques no laborals en empreses del sector, per tal que l’alumnat pugui guanyar experiència específica en cada àmbit.

El curs d’auxiliar d’oficina es farà del 14 d’octubre al 18 de desembre, amb les mateixes condicions del curs anterior per poder participar-hi. Per últim, el curs auxiliar de serveis i control d’accés també es farà de l’octubre al desembre i estarà adreçat especialment a persones aturades.

ASPID ha recordat que un total de 21 persones amb discapacitat o amb risc d’exclusió social han aconseguit feina gràcies als cursos de formació. Durant els sis primers mesos del 2019, l’entitat lleidatana ja ha portat a terme 3 cursos, amb un total de 474 hores de formació.

Font: Xarxanet.org