ASPASIM organitza una cursa per córrer una milla al costat d’una persona amb discapacitat

La ‘millaXperience’ és un repte solidari per equips amb l’objectiu de recaptar fons i crear vincles sòlids entre les persones participants.

La Fundació ASPASIM ha organitzat la primera cursa ‘millaXperience’, una jornada solidària amb un repte únic: córrer una milla acompanyant una persona amb discapacitat intel·lectual. Els 1.609 metres són un autèntic repte que es farà en equips de cinc persones, com s’ha fet a les cinc edicions passades de ‘La Milla’, amb l’objectiu de recaptar fons per alguna de les seves necessitats.

El pròxim diumenge 27 d’octubre, la sisena edició d’aquest format té com a novetat el fet de crear vincles sòlids amb les persones amb discapacitat participant de manera conjunta en la cursa. D’aquesta manera, les persones participants es podran comprometre amb les activitats de la fundació tant física com econòmicament. De fet, un dels reptes de captació pels equips és aconseguir un mínim 500€ per poder participar-hi.

Una via per fer la captació de fons és mitjançant la polsera solidària ‘Correm Junts’, que té un cost de 3€. ASPASIM ha facilitat que l’enviament sigui gratuït a partir de 10 unitats. En aquest sentit, la inscripció és gratuïta i no tindrà cap cost, amb una persona tutora que ajudarà l’equip i l’acompanyarà per fer la captació de fons, guiant-lo durant tot el procés.

A més, l’organització s’ha compromès a difondre les experiències solidàries dels equips a través dels altaveus i dels canals corporatius de l’entitat el dia de la cursa. La festa de presentació de la cursa es farà al Born el 19 de setembre.

Què fa la Fundació ASPASIM?

La Fundació ASPASIM ofereix suport als centres educatius per a incloure els infants amb discapacitat a l’escola ordinària. L’entitat té una escola pròpia pels infants que ho necessiten i fa formació sobre inclusió per a professorat, a més de tallers ocupacionals, la gestió d’una xarxa d’habitatges i el manteniment d’un grup de contacontes infantil que fa gira per les escoles.

Font: Xarxanet.org