Arrenca la IV Trobada d’Entitats Socials del Vendrell

La FCVS ha donat suport a aquesta iniciativa que té com a lema “Viu Vendrell Voluntariat: Implicació al quadrat és igual a transformació social”

El proper 27 d’abril se celebra la IV Trobada d’Entitats Socials del Vendrell a la Plaça Nova per reconèixer la tasca del voluntariat social al territori i obrir-la a ciutadania. Un total de 12 entitats socials del Vendrell tornaran a sortir al carrer sota el lema “Viu Vendrell Voluntariat: Implicació al quadrat és igual a transformació social”, una fórmula que recull l’essència de l’acció voluntària. La Trobada ha comptat amb el suport de la FCVS com a plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya.

Amb el joc matemàtic que forma el lema es pretén fer reflexionar a la ciutadania sobre el paper transformador que juga cada individu en el seu entorn. Si tothom s’implica, en la mesura que pugui, la transformació social desitjada és possible.

Activitats

El tret de sortida d’aquesta 4a edició serà el 24 d’abril a les 19 h amb la inauguració de l’exposició “Connecta’t al Voluntariat”. Aquesta exposició itinerant és una acció de promoció de l’associacionisme i el voluntariat de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per tal de fer difusió i donar visibilitat a la tasca de les persones compromeses en l’acció voluntària. L’exposició romandrà fins al dissabte 4 de maig a la Sala La Fusteria i la protagonitzen testimonis de persones voluntàries d’arreu de Catalunya.

La 4a Trobada fa un canvi de format i tindrà lloc en dissabte al matí a la Plaça Nova. Les 12 entitats de voluntariat social del Vendrell donaran a conèixer la seva tasca, així com faran reflexionar a les persones de la ciutat sobre el paper clau de les entitats socials i el valor del voluntariat com eina de transformació social. Una trobada que també té per finalitat donar l’opció a les entitats a sortir de les seus socials i trobar-se en un espai públic i comunitari. La idea es “Viure el Vendrell fent voluntariat”.

Aquest any la Trobada va molt ben acompanyada per diferents actes que ofereixen persones/entitats del Vendrell. A les 10 h tindrà lloc el parlament a càrrec de la Rosa Font Belau, voluntària activa a Càritas. Tot seguit continuaran les actuacions del grup de música UPUNTÚ, l’actuació dels Gegants i Nans del Vendrell, el concert dels Grallers Tocats de Canya el Vendrell i l’actuació de la Batucada del Drac de Foc El Cabrot.

Entitats 

Aquesta IV Trobada s’ha pogut organitzar, de nou, gràcies a la implicació de totes les entitats de Voluntariat social del Vendrell ,Vendrell Viu Voluntariat:

 • Mans Unides
 • Càritas
 • Oxfam Intermón
 • Associació de Donants de Sang del Baix Penedès
 • Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres síndromes de sensibilització central (ACAF)
 • Creu Roja
 • Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona
 • Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFAVC)
 • Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Vendrell
 • Associació Trèvol, Educació i Acció social
 • Fundació Santa Teresa del Vendrell
 • Federació Catalana de Voluntariat Social com a plataforma de referència del voluntariat social a Catalunya

Ja et pots descarregar el cartell!