Arrels Sant Ignasi i el Centre d’Acollida Assis, guanyadors del Premí Lluís Martí

El Premi Lluís Martí ha reconegut la tasca de foment, que duen a terme les dues entitats premiades, per tal d’establir col·laboracions entre entitats i empreses en diverses causes socials.  

El passat 28 de novembre, en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat a Lleida, es va dur a terme el lliurament dels premis de la 3a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social, on van participar gairebé una vintena d’entitats amb els seus projectes.

En la nova edició del guardó es premiava el voluntariat d’empresa i es reconeixia una entitat que hagi acollit persones voluntàries provinents d’una organització per realitzar una acció conjuntament.

El primer premi, entregat pel representant de voluntariat de l’Obra Social La Caixa, Albert Molias, va ser per Arrels Sant Ignasi i el seu projecte amb l’empresa Romero Polo. L’entitat presentava el seu programa de trasllat i emmagatzematge d’aliments, on diferents treballadors de l’empresa col·laboren com a persones voluntàries per a gestionar els productes quan es produeixen donacions, estalviant així el cost del transport a l’entitat.

Per altra banda, la coordinadora territorial de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Lleida, Assumpta Costafreda, va realitzar l’entrega de l’accèssit al Centre d’Acollida Assís per a persones sense llar de Barcelona. SYB ha treballat en el projecte Aporofobia de l’entitat creant una nova web amb l’objectiu de donar visibilitat al rebuig, odi o discriminació que afecta persones en situació de pobresa. Aquesta nova web recull més de 10.000 notícies entre 2006 i 2016 esdevenint un espai divulgatiu i col·laboratiu, on les persones poden llegir informació i també aportar-ne.

El jurat d’aquesta última edició estava format per set membres representants de diferents sectors: Francina Alsina, presidenta de la FCVS; Miquel Àngel Fusté, voluntari de la FCVS; Assumpta Costafreda, coordinadora de la FCVS a Lleida; Xavier Pelegrí, director de l’oficina de Desenvolupament i Cooperació de la UdL; Rafael Oncins, director de RSE a Plusfrec; Josep Varela, catedràtic de matemàtiques; i Marta Gil, responsable a l’Associació de Voluntaris de “La Caixa”, patrocinadors del premi.