Albert Francolí, reelegit coordinador de la FCVS – Barcelona

Ha estat escollit a l’Assemblea local per exercir el seu càrrec durant el període 2019 – 2023 amb l’objectiu de fer créixer entre les entitats el ‘sentit de federar-se’.

Aquest matí s’ha celebrat l’Assemblea local ordinària d’entitats federades de la província de Barcelona on s’ha escollit per majoria unànime Albert Francolí, procedent de Servei Solidari-Escola Pia Catalunya, després d’haver complert el seu primer mandat de quatre anys.

L’Albert Francolí ha presentat el seu mandat 2019-2023 amb l’objectiu de fer créixer a les entitats del territori el sentit d’estar federades.  Per això, ha indicat que els seus reptes per als propers quatre anys són, d’una banda, enfortir les reunions que es porten a terme mensualment amb les entitats federades per seguir col·laborant plegades; d’altra banda, potenciar l’àrea formativa amb la posada en marxa de la plataforma Moodle i una nova proposta de cursos; finalment, també pretén transmetre el sentit i la utilitat que té per a les entitats l’enfortiment dels espais de representació política de la FCVS.

Equip de coordinació

Albert Francolí ha presentat l’equip de coordinació que col·laborarà amb ell exercint funcions internes i de representació institucional i/o política:

  • Maria Sanmartí – Coordinadora de voluntariat d’AFANOC. Porta a terme l’impuls de temes de debat a les reunions de coordinació d’entitats
  • Anna Sànchez – Coordinadora de voluntariat a SOM Fundació. Representant de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva
  • Helena Cascalló – Coordinadora de voluntariat de la Fundació Àmbit Prevenció. Representant del CMBS

Albert Francolí

L’Albert Francolí és llicenciat en Ciències Polítiques i l’Administració per la Universitat de Barcelona i té un Màster en Cooperació i Desenvolupament de la Universitat de Barcelona – Món3. S’ha especialitzat en projectes d’inclusió social relacionats amb les TIC, així com en projectes de cooperació al desenvolupament relacionats amb l’educació.

Des del 2018 és el representant de la FCVS a la Junta del CAB.

Actualment és coordinador de programes d’inclusió social i responsable de captació de fons privats a Servei Solidari-Escola Pia Catalunya. Els seus inicis a l’entitat van ser com a dinamitzador del Punt Òmnia. Després de quatre anys segueix exercint aquesta tasca, juntament amb d’altres dins l’àrea de la captació de fons, sobretot en relació a l’organització d’esdeveniments de captació i sensibilització. També s’encarrega de l’àrea de comunicació en la dinamització de les xarxes socials de l’entitat. A més, és el coordinador de l’àrea de voluntariat, així com també de la Fundació Educació Solidària. En aquesta entitat hi va treballar durant la seva estància de dos anys al Senegal, on va coordinar un centre de formació, cultura, oci i esports per a joves i infants en una petita població anomenada Sokone.