A punt la 5a edició del Cicle de Comunicació Social

La comunicació inclusiva i amb perspectiva de gènere, protagonista de la primera sessió del cicle. Ja estan obertes les inscripcions per al 21 de febrer.

Quatre trobades en línia amb persones expertes que oferiran eines i estratègies perquè les entitats millorin la comunicació i la relació amb els mitjans. Torna el Cicle de Comunicació Social de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). La primera sessió es fa el 21 de febrer i, amb el títol ‘Comunicar amb inclusivitat i perspectiva de gènere’, s’hi plantejaran arguments de per què és important comunicar de manera inclusiva i no sexista, i es compartiran pautes per dur-ho a la pràctica.

A la formació es treballarà tant el llenguatge escrit com l’audiovisual i la conduirà la periodista Sílvia Llombart Monner, que és consultora en comunicació especialitzada en digital i perspectiva de gènere. Llombart, que és assessora i docent en universitats, col·legis professionals i institucions, és sòcia de la cooperativa la Sembra – agència de comunicació social.

Tenir una comunicació eficient és clau per al bon funcionament d’una entitat. Permet que les persones voluntàries, sòcies, donants o les entitats que formen part d’una federació puguin estar més cohesionades i compromeses i que, alhora, tinguin major coneixement sobre la missió, visió i valors de l’entitat. També fa que les persones externes la coneguin i s’hi puguin involucrar.

Inscripcions

La primera trobada del 5è Cicle de Comunicació Social tindrà lloc el pròxim 21 de febrer de 10 a 12 h.

S’adreça a les persones tècniques dels departaments de comunicació d’entitats socials i aquelles que, tot i no ser expertes en comunicació, han assumit algunes tasques d’aquest lloc de treball o tenen interès per la temàtica.

La sessió té un preu de 5 euros per a entitats federades i 10 euros per a no federades que inclou el material que es compartirà.

La trobada es durà a terme a través de la plataforma Teams.

Ja et pots inscriure a la 1a trobada del 5è Cicle de Comunicació Social!

**********

En aquesta 5a edició, es portaran a terme les següents sessions:

‘Comunicar amb inclusivitat i perspectiva de gènere’

‘Intel·ligència Artificial aplicada a la comunicació de les entitats socials’

(Com fer servir la intel·ligència artificial des de les entitats)

• La importància de la marca

• Trobar aliances amb els mitjans de comunicació

**********

Què és el Cicle de Comunicació Social?

La Federació Catalana de Voluntariat Social organitza el 5è Cicle de Comunicació Social amb la celebració de quatre seminaris web formatius que versaran sobre diferents temàtiques del camp de la comunicació social i oferiran eines per millorar la difusió de les informacions de les entitats.

El Cicle és una iniciativa de la FCVS que va néixer l’any 2020, durant l’esclat de la pandèmia, per tal d’impulsar la relació de les entitats i els mitjans de comunicació. Davant la bona acollida, la FCVS ha volgut continuar fomentant la professionalització del bon periodisme entre les entitats amb la celebració de noves edicions del Cicle de Comunicació Social.