5 regals solidaris per aquest Nadal 2019

S’apropa el Nadal i l’hora de donar voltes al cap sobre què regalar. A més de voler un detall bonic amb el qual sorprendre, també es pot optar per un regal que promogui el consum responsable

El Mercat Social, la plataforma en línia de difusió i venda de la Federació Catalana de Voluntariat Social, ofereix un aparador de prop de 400 productes i serveis de la mà d’entitats socials que promouen noves oportunitats sociolaborals i fan possible una economia més social i solidària.

1. Alimentació: neules, xocolates, lots de Nadal i molt més

Les festes de Nadal, són dies per gaudir dels sabors i del bon menjar, però també s’hi pot sumar al teu àpat el valor social dels productes que ofereix El Mercat Social: olis, melmelades, arrugats, neules, xocolates… Molts d’ells es troben, a més, presentats en forma de lot perquè sigui un regal perfecte.

Els productes d’alimentació formem part de diferents projectes, com el de l’Associació Alba, ATAP Calders, l’Obra Social Sant Joan de Déu o Ordi Natura on hi treballen persones amb discapacitat intel•lectual, malaltia mental i/o persones amb risc d’exclusió social.

lot 1 Alba 2019

2. Bosses, roba i complements

La moda més social és tendència. Per això, regalar una bossa feta 100% amb Infinit Denim, un teixit eco-reciclat produït localment per l’entitat Back to Eco, és un detall únic.
Si es prefereix regalar complements, com moneders o necessers, la nova col•lecció de Dona Kolors sorprendrà pels seus colors i dissenys.
Les dues entitats elaboren els seus productes a mà, i les cosidores són dones en risc d’exclusió social.

19_383_300

3. Detalls per a nadons i joguines per a infants

El Mercat Social estrena aquest Nadal la col•lecció per a nadons de la Fundació Portolà: canviadors, bosses per al xumet, sacs bressol… confeccionats artesanalment pels treballadors amb discapacitat intel•lectual de l’entitat.

Pels que ja són una mica més grans, El Mercat Social ofereix jocs com l’Aualé, així com diferents ninos i titelles. Aquestes joguines fan possible que joves i dones d’Ak Benn a Dakar (Senegal) continuïn treballant per un futur millor.

moon peque

4. Articles per a la llar

Els productes Sentit, fets per persones amb discapacitat intel•lectual als tallers ocupacionals de la Fundació Aspasim, volen donar alegria i color a la cuina de casa. Per això, han elaborat davantals i draps que són un regal bonic i pràctic per aquestes festes.

Les persones més fredoliques que no vulguin passar fred, els encantarà la manta de coral•lina amb bossa inclosa que ha preparat la firma de roba Dona Kolors, un èxit de regal assegurat.

EK2xJgpWkAARTPP

5. Postals i decoració nadalenca
Ja es poden felicitar les festes a les persones més properes de la forma més tradicional amb les postals de Nadal que ajuden a finançar els projectes del Centre d’Acollida Assís i l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Per preparar cada racó de casa no hi poden faltar els guarniments més solidaris i originals: espelmes, boles, imants… perquè la llar visqui l’esperit nadalenc amb els productes elaborats artesanalment per entitats com el Taller Baix Camp.

postals-de-nadal

Càtering, espectacles i altres serveis

Per qui no vulguin passar-se hores a la cuina, El Mercat Social ofereix serveis de càtering d’entitats com la Fundació Can Pedró que, amb la seva gastronomia solidària, permeten gaudir d’un bon àpat i contribuir a la formació i l’ocupació de persones en risc d’exclusió.

El Nadal també és festa. Per això, qui vulgui passar d’un Nadal ben divertit pot contractar els espectacles familiars de Nadal de la Fundació La Roda i, a la vegada, ajudar al desenvolupament de projectes socials i culturals als barris més necessitats.

Contacta
Per més informació amb les compres de productes o serveis, podeu contactar a gestiomercat@voluntaris.cat o al 93 314 19 00 (de 9.00 h a 14.00 h).

Font: Xarxanet.org