5 propostes per un Sant Jordi més solidari

El Mercat Social de Voluntaris.cat torna amb la 5a edició de ‘Roses que transformen vides’ per apropar-te la proposta de rosa, llibre i detall més social per aquest 23 d’abril.

1.- Rosa natural

La rosa natural vermella pot arribar a la porta que vulguis el mateix dia de Sant Jordi. Fes el regal més emblemàtic de la Diada encarregant-la abans del 10 d‘abril a El Mercat Social (per enviaments dins la zona de Barcelona ciutat i àrea metropolitana: L’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Sabadell, Vilafranca, Martorell, Mataró i Granollers).

La Fundació Jubert Figueras allotja a les famílies dels malalts que s’han de desplaçar a Barcelona per ser tractats a un dels hospitals de referència. Regalant aquesta rosa participes i ets co-protagonista de les històries de les famílies que l’entitat acull.

2.- Roses que duren per sempre

Si aquest any vols regalar una rosa original, pots endinsar-te en tota la varietat de roses elaborades amb materials com roba, feltre, fusta o vidre. Descobriràs com pots mantenir la màgia d’un dia tan especial durant tot l’any!

Hi trobaràs roses d’agulla per posar-te-les a la solapa, imants per a la nevera o fins i tot polseres banyades en plata o arracades de gres.

Darrere de cada rosa s’amaga el treball d’entitats que promouen noves oportunitats sociolaborals i la millora de qualitat de vida, com la Fundació Ared, Aprodisca, la Fundació Ilersis, el Taller La Troballa de la Fundació Arrels o Atap (Associació de treballs d’atenció a les persones)

3.- Menja’t Sant Jordi

Per celebrar un Sant Jordi ben dolç, acompanya’l amb la deliciosa rosa de galeta de l’Associació Alba o amb les xocolatines d’Ais-Ayuda a la Infancia sin recursos.

La rosa de galeta està feta artesanalment al petit obrador El Rosal de Tàrrega contribuint amb la creació de llocs de treball per a persones amb especials dificultats. Els beneficis de la venda de les xocolatines es destinen a projectes d’inclusió social i sensibilització per donar suport al col·lectiu de persones amb discapacitat.

4.- Detalls amb molt valor

El 23 d’abril pot anar més enllà de les roses i els llibres. Les entitats d’El Mercat Social ofereixen un ventall ampli de propostes solidàries que inclouen sabons, espelmes, xapes, llibretes o figures d’artesania.

Cada article té una història amb molt valor. Per això, quan es compra, s’està contribuint a la inserció sociolaboral de la persona que ha realitzat el producte en el marc d’una entitat com Tallers ArtIntegrat o el Taller Baix Camp.

5.- Llibres solidaris

El Mercat Social t’ofereix llibres amb molt valor per aquest Sant Jordi que faran gaudir a totes les edats i gustos.

Hi trobaràs llibres de cuina, contes infantils, novel·les gràfiques autobiogràfiques, guies alternatives, etc. Una bona proposta de lectures perquè puguis regalar un llibre solidari que multiplicarà somriures.

Ja està disponible el catàleg de Sant Jordi 2019!

Font: Xarxanet.org