3a convocatòria d’ajuts DIPLOCAT

Ja es poden consultar les bases d’ajuts DIPLOCAT per a la Projecció Internacional de les organitzacions civils catalanes per a l’any 2016.

Fins el 31 de març es poden presentar les sol·licituds per a la 3a convocatòria dels Ajuts DIPLOCAT per a la Projecció Internacional de les Organitzacions Civils Catalanes 2016. Aquesta convocatòria és una iniciativa de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) destinats a subvencionar despeses de transport i allotjament d’organitzacions civils catalanes.

La FOCIR ha posat a l’abast les bases, així com un formulari de sol•licitud normalitzatun formulari de memòria i un full de dades bancàries. Per tal de a presentar les sol•licituds es pot fer telemàticament a secretaria@focir.cat fins el 19 de març a les 24:00h.

Per tal de facilitar el tràmit de presentació de sol·licituds s’ha configurat una FAQs sheet amb els dubtes més comuns que es poden trobar a l’hora de preparar el projecte. Es pot descarregar el document o trucar al 93 269 05 40 per consultar qüestions que no hagin quedat resoltes amb els FAQs.

Els ajuts estan pensats per ajudar a entitats a pagar les despeses derivades de la participació en reunions i conferències a l’estranger, organitzades per federacions globals o continentals. D’aquesta manera, poden ampliar la seva xarxa de contactes internacionals i posicionar-se en el mapa. L’objectiu d’aquests ajuts també és el de fer arribar una veu i una imatge de Catalunya el màxim de plural i diversa a l’exterior.

L’any passat, en la segona convocatòria d’aquests ajuts, es van rebre 57 sol·licituds, de les quals se’n van atendre 41, per un import total de 99.727 euros. Els ajuts van servir per costejar un total de 146 viatges: 129 a Europa, 6 a Amèrica, 8 a Àsia i 3 a Àfrica. L’objectiu dels viatges era l’assistència a assemblees (14%), reunions (53%) i congressos (30%).