Un vídeo del projecte Mirades de la FCVS, seleccionat en la Crida #ApSmésquemai

El reconeixement l’ha obtingut la gravació elaborada per l’IFE de l’Escola Vida Montserrat amb alumnat amb intel·ligència límit

Un vídeo elaborat aquest curs escolar en el marc del projecte d’Aprenentatge i Servei (ApS) ‘Mirades. Veure i viure el voluntariat’, impulsat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), s’ha seleccionat en la Crida #ApSmésquemai. Aquest reconeixement s’ha atorgat al projecte audiovisual de l’alumnat de 3r d’Itineraris Formatius Específics (IFE) de l’Escola Vida Montserrat de l’àrea educativa acidH.

La Crida #ApSmésquemai, impulsada pel Centre Promotor d’ApS, està destinada a promoure la realització d’activitats d’aprenentatge servei i servei comunitari durant el curs 20-21. La Crida no és un premi, sinó una proposta de mobilització i compromís del professorat i de joves en uns moments complicats.

En el vídeo de la FCVS seleccionat es dona a conèixer la vivència de tres parelles formades per una persona voluntària i una o dues usuàries de Som Fundació. A través de les entrevistes que fan diferents alumnes, es descobreix quant fa que es coneixen els protagonistes, com s’organitzen per fer les activitats, què fan quan queden, cada quant es veuen… Aquestes i altres preguntes van trobant resposta a mesura que avança el vídeo que porta per títol ‘El voluntariat a Som Fundació‘.

La coordinació del projecte audiovisual ha anat a càrrec de la FCVS, qui ha organitzat una sessió informativa sobre voluntariat social dirigida a l’alumnat i s’ha encarregat de lligar el contacte amb l’entitat. Som Fundació ha explicat la seva missió, visió i valors, i ha presentat les tres parelles protagonistes del vídeo.

Mirades. Veure i viure el voluntariat

La FCVS aposta per la metodologia de l’ApS com una eina per apropar el voluntariat al públic més jove des del coneixement i l’experiència en primera persona. Amb el programa ‘Mirades. Veure i viure el voluntariat’ el jovent elabora un vídeo que difon la tasca d’entitats socials de voluntariat i sensibilitza entorn col·lectius vulnerables.

Ja podeu veure aquest i altres vídeos del projecte ‘Mirades. Veure i viure el voluntariat’ a la videogaleria de la FCVS.