La Cursa Girona En Marxa Contra el Càncer fa 10 anys

Gemma Borrell

GEMMA BORRELL

Coordinadora de voluntariat de l’Associació Contra el Càncer Girona

El 4 de febrer és una data marcada en vermell al calendari de moltes persones a tot el món. Aquest dia, conegut com el Dia Mundial contra el Càncer, és una oportunitat per reflexionar sobre la magnitud d’aquesta malaltia. Es calcula que 21,6 milions de persones seran diagnosticades de càncer el 2030.

La importància del càncer com a malaltia és innegable. Amb la seva complexitat i diversitat, el càncer es presenta com una de les principals amenaces per a la salut global. Les investigacions i avanços en la comprensió d’aquesta malaltia han estat constants, però encara queda molt camí per recórrer.

Les estadístiques mostren una realitat impactant: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones experimentaran el diagnòstic de càncer en alguna etapa de les seves vides. Aquestes xifres posen de manifest la necessitat urgent de centrar-se en la prevencióla detecció precoç i el tractament efectiu del càncer. En aquest combat constant, les organitzacions com l’Associació Contra el Càncer juguen un paper fonamental. A través de la seva dedicació, ofereixen una àmplia gamma de serveis i iniciatives destinades a millorar la qualitat de vida de les persones oncològiques.

Iniciatives com ‘Tots Contra el Càncer’, declarada Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic (AEIP), que té com a objectiu crear un moviment social i aconseguir que set de cada deu persones sobrevisquin a la malaltia l’any 2030. Amb aquest objectiu, el 4 de febrer es realitzarà a Girona la desena edició de la Cursa contra el Càncer. Us convidem a tots i a totes a venir i córrer per aquesta lluita.

Aquest any és particularment significatiu, ja que marca el 10è aniversari de la Cursa. Aquests deu anys han estat testimonis del suport de la comunitat, la dedicació del voluntariat i els avenços constants en la lluita contra aquesta malaltia. La commemoració d’aquesta fita destaca la perseverança i la determinació d’aquesta lluita.

Finalment, com a coordinadora de voluntariat, m’agradaria aprofitar l’oportunitat per expressar la meva gratitud als voluntaris i voluntàries que, al llarg d’aquests 10, han fet possible la repetició d’aquest gran esdeveniment any rere any. A tothom qui heu aportat el vostre temps, energia i dedicació en alguna d’aquestes deu curses, la vostra contribució ha estat fonamental per l’èxit continuat de la Cursa Contra el Càncer.