Francina Alsina: Una visió personal

CARMEN TORRALVA DE LA GUARDIA
Vocal FCVS internacional 

La Francina Alsina, la presidenta de la FCVS durant 8 anys, ha estat reelegida presidenta de la Taula del Tercer Sector i continuarà al capdavant de la Taula durant 4 anys més, això és una molt bona notícia.

Parlar de la Francina, sense caure en la visió esbiaixada de l’amistat que ens uneix, des fa més de 45 anys, és molt difícil, però ho intentaré. D’ella vull destacar la seva constant preocupació pels més febles, amb una implicació constant des de dos nivells fonamentals, des de l’anonimat del voluntariat de base i des de la visualització que dona assumir responsabilitats a un nivell més alt.

Voluntària d’Arrels Fundació des de l’any 1989, va conèixer la pobresa més punxant, la de les persones sense sostre, de la mà del nostre estimat Quim Marcet.

Ho té molt clar, el lloc a on ha d’anar dirigida qualsevol acció social, és la persona. Aquest és el fonament de la seva actuació sempre, a tot arreu, com a voluntària de base, com a presidenta de la FCVS i darrerament des de la presidència de la Taula.

Durant els anys de presidenta de la FCVS, va donar suport a l’organització de dos ‘MarketPlace’,  punts de trobada del voluntariat, entitats i empreses amb responsabilitat social, per col·laborar i compartir experiències, així com a la creació d’una plataforma de difusió i compra en línia de productes i serveis d’entitats socials, El Mercat Social.

Des de la Taula del Tercer Sector, defensa els interessos i potencia el desenvolupament, així com el protagonisme, de les entitats del tercer sector, en línia amb la seva visió de que les polítiques socials són irrenunciables per construir una societat justa, igualitària i cohesionada. Defensa en tots els àmbits el benestar de la societat, però en especial el dels col·lectius més vulnerables, als quals dirigeixen els seus esforços les entitats socials catalanes, molt especialment en aquests temps en els quals la pandèmia posa en evidència més cruament la seva vulnerabilitat.

Personalment, sense el seu valor per dedicar-me directament als més vulnerables, li agraeixo molt que em posés en contacte amb la FCVS a on col·laboro com a voluntària des de fa uns anys.