Finalment ens estrenem!

EULÀLIA MAS

EULÀLIA MAS

Directora de la FCVS

A la Federació Catalana de Voluntariat Social (voluntaris.cat) estem de festa!

I no perquè haguem rebut cap premi o reconeixement de part dels mitjans, o del sector, o de l’administració; o perquè finalment hagin desaparegut tots aquells entrebancs que ens fan difícil l’accés al finançament per fer sostenibles projectes i serveis; o perquè la població s’hagi sensibilitzat de sobte i tothom s’adoni de l’acte tan revolucionari transformador que és el voluntariat; o perquè els indicadors d’impacte dels nostres programes màgicament hagin superat totes les nostres expectatives … No.

Estem de festa perquè finalment ens hem decidit a entrar a la casa dels de ‘linkedin’.

Sabem que aquí les coses no són com a la resta de les xarxes. Que aquí, poca broma…! Que aquí s’hi couen qüestions rellevants i s’hi debaten temes d’interès tant per a institucions, com per a professionals. I bé, precisament per això, finalment ens decidim a entrar-hi, per a mostrar qui som des d’un altre angle, per exposar-hi allò que fem i treballem durant els 365 dies de l’any, per fer-vos algunes preguntes, i fins per iniciar, amb tota humilitat, algun debat.

Això sí, ara d’entrada, començarem fent-vos un recull periòdic de tot allò que ja anem publicant per altres vies i anirem donant-nos a conèixer en aquest entorn poblat, d’altra banda, de tanta gent, d’entitats i d’empreses conegudes i compromeses.

Iniciem la nostra ruta. Desitgeu-nos sort. El voluntariat no defalleix mai. El voluntariat és resilient. I sobreviu a tota mena de circumstàncies, tant les que l’ensabonen en excés, i el volen domesticar o infantilitzar, com les que miren de menystenir-lo o fins invisibilitzar-lo. El voluntariat és nuclear, és disc dur, és eix vertebrador, tant de l’associacionisme, com del tercer sector, com de la relació estreta amb la responsabilitat social de l’empresa, com de projectes d’economia social i solidària. I per això som aquí.

Per a demostrar-ho.