El voluntariat, la màgia de la Magic Line

XAVIER TICÓ I FERRER

Responsable de voluntariat de la Magic Line

Són commovedors els comentaris d’agraïment que rebem de la gent que ha fet voluntariat amb la Magic Line Sant Joan de Déu. Des d’un simple “Gràcies” a missatges de persones que atenem als centres de la institució: “Ara que tinc una feina, faig voluntariat”, passant pels incombustibles de la Magic Line: “poseu-me en un lloc diferent del de l’any passat, que vull conèixer tot el recorregut”.

Rebem moltes, moltes, moltes mostres d’agraïment que no podem fer res més que retornar, curosament a cadascuna de les més de 1.000 persones que han fet voluntariat. Sense tots ells i totes elles la Magic Line Sant Joan de Déu no seria possible.

I quin és el paper dels 1.160 voluntaris? Sant Joan de Déu té com a principal valor l’hospitalitat, i això és el que intenten transmetre durant la Magic Line SJD, atenent, cuidant orientant i animant als equips. En definitiva, rebent-los com si els obríssim les portes de casa nostra.

635 voluntaris cuiden als participants en les sortides, orientant-los durant el recorregut, donant-los avituallament, fent control de pas, vetllant per la logística i la seguretat dels participants, o fotografiant aquesta jornada per poder-la reviure a posteriori.

525 voluntaris ajuden a fer-ne una gran celebració fent espectacles de teatre de carrer! Cal això? Val la pena? La humanitat no s’hauria de regir tan sols per valors econòmics o d’eficàcia. I tant que cal celebrar! Cal celebrar que som conscients de la vulnerabilitat pròpia i la de l’altre, que és una realitat que cal acceptar, compartint esforços per afrontar-la, transformar-la, bo i respectant el ritme vital dels altres.

Així doncs, voluntaris, sou la màgia de la Magic Line SJD!