La FCVS rep el Premi Fundació FiraGran en l’Àmbit Cívic i Social

El guardó premia la tasca de sensibilització de la ciutadania perquè participi voluntàriament en els projectes de les entitats socials que atenen a les persones grans més vulnerables

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha rebut aquest dimecres 27 d’octubre el Premi Fundació FiraGran en l’Àmbit Cívic i Social en un acte celebrat a Les Drassanes Reials de Barcelona. El guardó s’ha concedit per la tasca de la FCVS en la sensibilització de la ciutadania perquè participi voluntàriament en els projectes de les entitats socials especialment per atendre a les persones grans més vulnerables.

Des de la  FCVS han mostrat un gran agraïment per l’atorgament del Premi Fundació FiraGran, un guardó per al voluntariat, les entitats i la FCVS. El president de la FCVS, Jordi Balot, ha donat les gràcies pel reconeixement de la tasca del voluntariat amb la gent gran, “des d’una triple perspectiva. Per una banda, per la feina discreta i silenciosa, però constant, que realitzen totes les entitats de la FCVS que tenen com a missió principal l’acompanyament i el suport a les persones grans, promovent la seva participació activa en la nostra societat i promovent els seus drets. Per l’altra, per la promoció del voluntariat entre les persones grans de la nostra societat, perquè puguin dedicar el seu temps i el seu compromís a les persones que tenen al seu voltant a través de programes com el de Grans Actius que desenvolupa la FCVS. I també pel reconeixement del compromís de la FCVS, al llarg dels seus 31 anys d’existència, en favor de les persones grans més vulnerables”.

El vocal de gent gran de la FCVS, Josep Massip, ha assegurat que rebre el Premi “és una gran satisfacció. Volem fer partíceps del guardó a tota la gent gran que fa voluntariat i a totes les entitats que els acullen o treballen aquest col·lectiu. El nostre projecte no pot tenir un nom més escaient: Grans Actius”.

La FCVS treballa des de fa anys el foment del voluntariat entre les entitats que atenen a les persones grans vulnerables. A més, compta des del 2012 amb el projecte Grans Actius, un programa de voluntariat sènior d’acompanyament a persones que pateixen malaltia o en situació de dependència del barri a les visites mèdiques programades del seu Centre d’Atenció Primària (CAP), o a l’hospital o al centre de rehabilitació.

Premi Fundació FiraGran

Dins del marc de FiraGran, el Saló de la Gent Gran de Catalunya que enguany realitza la seva 22a edició, s’atorguen des de fa vint-i-un anys uns premis que tenen com a objectiu reconèixer la trajectòria de persones grans actives dins l’àmbit cultural, esportiu i professional i d’aquelles entitats i persones que treballen a favor de la gent gran (àmbit cívic i social). També s’atorga un premi a una iniciativa a favor de la gent gran i un premi honorífic.

A més de la FCVS, en aquesta edició també s’ha concedit el premi a:

•    Premi Fundació FiraGran 2021 en l’Àmbit Cultural: Sr. Eduardo Mendoza per la seva reconeguda activita escriptor.
•    Premi Fundació FiraGran 2021 en l’Àmbit Esportiu: Sra. Maria Boj, per la seva reconeguda activitat com a alpinista.
•    Premi Fundació FiraGran 2021 en l’Àmbit Professional: Sr. Àngel Casas, per la seva reconeguda activitat com a periodista.
•    Premi Fundació FiraGran 2021 en l’Àmbit Cívic i Social (Persona): Sr. Joan Alamillo, pel seu compromís i treball per millorar la qualitat de vida de les persones grans.
•    Premi Fundació FiraGran 2021 a una iniciativa a favor de la gent gran:  Manifest contra el maltractament de les persones grans, per la seva lluita en contra el maltractament de les persones grans.
•    Premi Honorífic Fundació FiraGran 2021: Col·lectiu de professionals del sector residencial de Catalunya, per la seva tasca durant l’estat d’alarma motivat per la covid-19.

Altres personalitats destacades del país i que han rebut un Premi FiraGran en altres edicions son: Miquel Martí i Pol, Eduard Punset, Carles Rexach, Valentí Fuster, Anna Lizaran, Victòria dels Àngels, Baltasar Porcel, Josep M. Ballarín, Manel Raventós, Andrés Gimeno, Joan Triadú, Rosa Regás, Joaquim Barraquer, Montserrat Caballé, Luis del Olmo o Pasqual Maragall, entre d’altres.