La FCVS i Respon.cat signen un conveni de col·laboració

L’objectiu és enfortir la relació entre les entitats de voluntariat i el món empresarial

Aquest dilluns 22 de març s’ha celebrat l’acte de signatura d’un conveni de col·laboració entre la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i Respon.cat. L’objectiu és sumar esforços per promoure, entre les entitats i empreses de Catalunya, una gestió socialment responsable que inclogui el compromís social de l’empresa i de l’entitat.

L’acord pretén enfortir el desenvolupament del voluntariat d’empresa com a pràctica que permeti, per una banda, generar impacte social de l’empresa i de l’entitat. Per l’altra, desenvolupar els seus valors corporatius tant a en l’àmbit intern com extern. I també millorar el seu compromís local amb el territori i global amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El President de la FCVS, Jordi Balot, ha valorat molt positivament la signatura del conveni. “És molt important per potenciar l’apropament entre el món empresarial i el Tercer Sector. Ser capaços de caminar junts, sumar esforços i, en definitiva, compartir aquest compromís que tenim tots a favor de les persones més vulnerables i dels ODS”, ha explicat.

Per la seva part, la presidenta de Respon.cat, Mercè Mullor, també ha posat èmfasi en l’abast d’aquest acord i ha destacat que “és un pas més per consolidar la importància i el valor afegit que té el voluntariat tant dins la societat com dins les empreses. A nivell de societat, com a ajuda, i a nivell d’empresa com a factor de motivació i de desenvolupar una manera de governar, de gestionar i ser empresa. És molt important per a tots”.

L’Associació Respon.cat

Respon.cat és un organisme que vol implicar les empreses i les organitzacions empresarials més compromeses amb la Responsabilitat Social (RS), amb l’objectiu de promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de l’RS a Catalunya.

La col·laboració de la FCVS amb Respon.cat es va iniciar fa alguns anys. En aquest sentit, Respon.cat és la part empresarial amb què es vincula l’Àrea de voluntariat, Economia Social i RS de la FCVS. A més, la FCVS formant part del Consell Social de Respon.cat, aportant propostes de candidatures dels Premis Respon.cat i col·laborant en la seva valoració. Aquests guardons compten amb el reconeixement al programa empresarial de voluntariat d’una empresa.