La FCVS i Aigües de Barcelona signen l’addenda al conveni de col·laboració

Les dues organitzacions continuen sumant esforços per fomentar el voluntariat d’empresa i seguir impulsant la formació, amb la principal novetat que es recupera la presencialitat

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i Aigües de Barcelona (AB) han signat avui l’addenda d’ampliació del conveni de col·laboració empresarial que es va subscriure el mes de juny de l’any passat. L’acord, que impulsa el projecte ‘Ajudant els que ajuden’, permet continuar fomentant el voluntariat d’empresa entre les persones treballadores d’AB per tal que participin en projectes i activitats d’entitats socials fent accions de voluntariat. La principal novetat d’aquest document és la recuperació de la presencialitat en matèria de formació i de voluntariat.

La signatura ha tingut lloc a l’Edifici Collblanc d’Aigües de Barcelona. A l’acte s’ha comptat amb  la presència Meritxell Farré, directora d’Acció Social i Participació d’Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua, S.A.; Dulcinea Mejide,  directora de Desenvolupament Sostenible i Equitat de la Sociedad General de Aguas de Barcelona, S.A.U; el president de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Jordi Balot; i la directora de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Eulàlia Mas.

Amb la firma d’aquesta addenda es pretén seguir la mateixa línia del conveni del 2021, apostant per les formacions que aquest any s’oferiran en opcions presencials i en línia. Així, arran de la bona acollida que van tenir l’any passat, s’impartiran novament les càpsules ‘Gestió de conflictes’, ‘Seguretat Vial’ i ‘Sostenibilitat ambiental’.

La presencialitat també retorna en l’àmbit del voluntariat. En aquest sentit, les persones treballadores d’AB podran fer accions voluntàries dirigint-se a les entitats per tal de fer-los propostes de millora en temes de seguretat i salut.

En la signatura també s’inclou continuar treballant conjuntament el projecte Vol+, el recurs de la FCVS que ofereix l’oportunitat d’acreditar les competències que s’obtenen quan una persona realitza una acció de voluntariat.

5 anys ‘Ajudant els que ajuden’

La primera firma del conveni es va dur a terme el setembre del 2018 i va establir un marc regulador pel foment del voluntariat social amb el projecte ‘Ajudant els que ajuden’ en favor de les entitats membres de la FCVS. En aquest sentit, qualsevol entitat adscrita a la FCVS pot adherir-se al conveni a l’efecte de ser considerada beneficiària del projecte.

Durant aquests 5 anys la FCVS i AB han treballat plegades per fomentar el voluntariat d’empresa entre les persones d’AB per tal que s’impliquin fent voluntariat en les entitats socials.