La FCVS i Aigües de Barcelona renoven el conveni de col·laboració per fomentar el voluntariat d’empresa

A través de l’acord s’oferiran noves càpsules formatives i s’impulsarà el Vol+ per certificar les competències assolides per una persona en fer voluntariat

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS)Aigües de Barcelona (AB) han renovat avui el conveni de col·laboració empresarial per continuar fomentant el voluntariat d’empresa entre les persones treballadores d’AB i que participin en entitats socials fent accions de voluntariat. El nou acord segueix apostant per la formació i per sumar-se al projecte Vol+ d’acreditació de competències per fer voluntariat.

La renovació de l’acord, que s’ha produït digitalment, ha comptat amb la presència de la directora d’Estratègia de Sostenibilitat i Comunicació d’Aigües de Barcelona, Maria Salamero; la directora de Desenvolupament Sostenible de SUEZ Spain, Dulcinea Meijide; el president de la FCVS, Jordi Balot; i la directora de la FCVS, Eulàlia Mas.

La col·laboració que s’ha signat continua situant la formació com un dels punts cabdals en el marc del projecte ‘Ajudant els que ajuden’. En aquest sentit, s’impartirà la píndola en línia de ‘Gestió de conflictes’ que ja es va celebrar l’any passat amb un gran èxit d’acollida. A més, després de l’estiu es farà una formació sobre seguretat viària, i una altra sobre sensibilització ambiental centrada en la gestió de l’aigua i els residus.

L’altre projecte que inclou l’acord és la voluntat d’AB de sumar-se a Vol+, el recurs de la FCVS que ofereix l’oportunitat de certificar les competències assolides per una persona en fer voluntariat.  A més, l’acord també contempla que quan es pugui retornar a l’activitat presencial de forma segura, les persones treballadores d’AB puguin seguir fent acompanyaments als equips de voluntariat de les entitats amb l’objectiu de millorar els seus hàbits en la gestió de les tasques. 

Sumant esforços

La col·laboració de la FCVS i AB a través d’un conveni es va posar en marxa el 2008 i des de llavors l’evolució ha sigut molt positiva. Maria Salamero ha agraït la “complicitat que hi ha hagut en tot el projecte. És un cas d’èxit l’activació del voluntariat amb un sentit i propòsit”. Dulcinea Mejide, ha afegit que estan “contentes d’haver sigut capaces de donar sentit a la col·laboració amb projectes reals i tangibles”.

Jordi Balot ha destacat la figura del voluntariat posant èmfasi en el darrer any i mig des que va arribar la pandèmia. “Ha sigut un temps molt complicat per a totes les entitats i hem d’estar molt orgullosos del voluntariat de Catalunya, del que AB en forma part. Tenim una societat espectacular i hem d’agrair a organitzacions com AB que ens permeten sumar esforços des de l’àmbit privat i el Tercer Sector”.

La signatura de l’acord que es va dur a terme el setembre del 2018 va establir un marc regulador pel foment del voluntariat social amb el projecte ‘Ajudant els que ajuden’ en favor de les entitats membres de la FCVS. En aquest sentit, qualsevol entitat adscrita a la FCVS pot adherir-se al conveni a l’efecte de ser considerada beneficiària del projecte.