Ja és aquí la 4a edició del Cicle de Comunicació Social

La primera sessió oferirà estratègies i pautes per planificar la comunicació interna de les entitats i fer-la més creativa i participativa

El foment del periodisme i la bona comunicació del sector associatiu i de les entitats torna a guanyar protagonisme: arriba el 4t Cicle de Comunicació Social que impulsa la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). Durant tot l’any hi haurà un total de quatre trobades en línia, la primera de les quals, sota el títol ‘Com potenciar la comunicació interna de la teva entitat’, tindrà lloc el pròxim 2 de març.

Tenir una comunicació interna eficient és clau per al bon funcionament d’una entitat. Permet que les persones voluntàries, sòcies, donants o les entitats que formen part d’una federació, puguin estar més cohesionades i compromeses, i que tinguin major coneixement sobre la missió, visió i valors de l’entitat. Tanmateix, existeix la tendència a posar molts més esforços en la comunicació externa d’una organització.

La sessió ‘Com potenciar la comunicació interna de la vostra entitat’ donarà resposta a aquesta pregunta oferint estratègies i pautes per planificar la comunicació interna i fer-la més creativa i participativa. Es compartiran exemples de bones pràctiques que mostraran per què és important tenir una bona comunicació interna, a quins públics cal dirigir-se i com fer-ho.

La primera trobada del 4t Cicle de Comunicació Social anirà a càrrec de l’agència de comunicació L’Apòstrof. L’impartirà la Gemma Casamajó i Solé, professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB i de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Treballa a l’Apòstrof on s’encarrega d’idear plans de comunicació, plans de continguts i campanyes així com d’impartir formacions en comunicació i creativitat.

Inscripcions

La primera trobada del 3r Cicle de Comunicació Social tindrà lloc el pròxim 2 de març de 10 a 11.30 h.

S’adreça a les persones tècniques dels departaments de comunicació d’entitats socials i aquelles que, tot i no ser expertes en comunicació, han assumit algunes tasques d’aquest lloc de treball o tenen interès per la temàtica.

La sessió té un preu de 5 euros per a entitats federades i 10 euros per a no federades que inclou el material que es compartirà i el vídeo de la formació.

La trobada es durà a terme a través de la plataforma Teams.

(Data límit d’inscripció: 28 de febrer)

Quatre trobades del 4t Cicle Comunicació Social

En aquesta 4a edició, es portaran a terme les següents sessions:

  • Com potenciar la comunicació interna de la teva entitat – 2 de març
  • Impulsa el pla de comunicació: estratègies per arribar al nostre públic – 20 d’abril
  • Gestiona i explota el potencial del teu butlletí digital per guanyar subscriptors – 29 de juny
  • Com arribar als mitjans de comunicació – 5 d’octubre

Què és el Cicle de Comunicació Social

La Federació Catalana de Voluntariat Social organitza el 4t Cicle de Comunicació Social amb la celebració de quatre webinars formatius que versaran sobre diferents temàtiques del camp de la comunicació social i oferiran eines per millorar la difusió de les informacions de les entitats.

El Cicle és una iniciativa de la FCVS que va néixer el 2020 durant l’esclat de la pandèmia per tal d’impulsar la relació de les entitats i els mitjans de comunicació. Davant la bona acollida, la FCVS ha volgut seguir fomentant la professionalització del bon periodisme entre les entitats amb la celebració de noves edicions del Cicle de Comunicació Social.