Nova sessió del 3r Cicle de Comunicació Social: ‘Com millorar l’estratègia de xarxes socials de la teva entitat’

La FCVS organitza una nova trobada el pròxim 28 d’abril per aprendre a potenciar l’estratègia social media i millorar la presència digital de les organitzacions del Tercer Sector

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza el pròxim dijous 28 d’abril a les 10 h una nova sessió del 3r Cicle de Comunicació Social sota el títol ‘Com millorar l’estratègia de xarxes socials de la teva entitat’. La trobada posa la mirada en el màrqueting i la comunicació digital, centrant-se en l’estratègia social media per millorar la presència digital de les entitats.

Tal com apunta l’Estudi sobre l’estat de la digitalització al Tercer Sector publicat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector el gener de 2022: “Les entitats que no assoleixin una posició rellevant en el canal digital poden patir una menor visibilitat i menor coneixença dels seus grups d’interès més propers, elements claus per al seu progrés com a organització social”. En aquesta línia, el document mostra que únicament el 33% d’entitats disposa d’un pla digital amb objectius, accions i indicadors, i que aquestes organitzacions són les que més grau de maduresa digital obtenen.

L’estratègia de comunicació digital és cada vegada més necessària per a les entitats. En aquest context, la 2a trobada del 3r Cicle de Comunicació Social centra els seus continguts en el màrqueting i la comunicació digital. S’abordaran les característiques i potencialitats de les diferents xarxes socials i com elaborar una estratègia social media per tal de millorar la presència digital. A més, s’aproparan campanyes d’èxit i s’aprendrà a crear dissenys atractius a través de la web Canva per tal d’assolir un major impacte a les campanyes de xarxes socials.

La sessió anirà a càrrec de l’agència de comunicació cooperativa L’Apòstrof. L’impartirà l’Àngela Nicolotti, comunicadora graduada en Periodisme i Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Forma part de l’Àrea de Comunicació de la cooperativa l’Apòstrof on desenvolupa i executa plans de comunicació i estratègies i campanyes per a institucions i entitats. També imparteix formacions en xarxes socials i plans de comunicació.

Inscripcions

La primera trobada del 3r Cicle de Comunicació Social tindrà lloc el pròxim 28 d’abril de 10 a 11.30 h.

S’adreça a les persones tècniques dels departaments de comunicació d’entitats socials i aquelles que, tot i no ser expertes en comunicació, han assumit algunes tasques d’aquest lloc de treball o tenen interès per la temàtica.

La sessió té un preu de 5 euros per a les entitats federades i 10 euros per a les no federades. El preu inclou el material que es compartirà i el vídeo de la formació.

La trobada es durà a terme a través de la plataforma Teams.

(Data límit d’inscripció: 25 d’abril)

El Cicle de Comunicació Social

La Federació Catalana de Voluntariat Social organitza el 3r Cicle de Comunicació Social amb la celebració de quatre webinars formatius que versaran sobre diferents temàtiques del camp de la comunicació social i oferiran eines per millorar la difusió de les informacions de les entitats.

El Cicle és una iniciativa de la FCVS que va néixer el 2020 durant l’esclat de la pandèmia per tal d’impulsar la relació de les entitats i els mitjans de comunicació. Davant la bona acollida, la FCVS ha volgut continuar fomentant la professionalització del bon periodisme entre les entitats amb la celebració de noves edicions del Cicle de Comunicació Social.

Aprèn a dissenyar una estratègia conjunta de captació de fons i de comunicació per aconseguir un major impacte i resultat

Aquesta activitat compta amb el suport de: