En marxa el major estudi de voluntariat realitzat a l’estat

La FCVS conjutament amb la PVE i altres plataformes de voluntariat han iniciat una investigació per conèixer en profunditat la realitat del voluntariat

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) conjuntament amb la Plataforma del Voluntariado de España (PVE) està portant a terma la investigació d’abast estatal més gran que s’ha realitzat fins ara per conèixer com són, què fan i quins factors motiven les persones que exerceixen la tasca solidària a l’estat.

Sota el nom, “El voluntariat a Espanya. Qui, com, per què” es pretén obtenir dades de més de set-centes entitats i al voltant de sis mil persones voluntàries de tot l’estat, tenint present a la recollida de dades la diversitat i les diferents identitats dels qui exerceixen la tasca voluntària.

En aquesta iniciativa es compta amb la col·laboració de les plataformes de voluntariat de les Balears, Andalusia, València, Extremadura, Aragó, Rioja, Madrid i Galícia.

La informació recollida permetrà conèixer, entre altres coses, les tasques i programes en què participen les persones voluntàries, així com el perfil humà, sociodemogràfic, l’activitat que realitzen o el nivell de satisfacció que tenen. El treball de camp està previst que s’obtingui el primer semestre de l’any.

Participa en l’enquesta

Encara falta recollir informació de persones voluntàries. Per això, si fas voluntariat i tens entre 16 i 54 anys pots respondre l’enquesta, no et portarà més de 10 minuts i contribuiràs a  conèixer en profunditat la realitat del voluntariat.

Respon l’enquesta!

Font: PVE