Cafès solidaris que creen llocs de treball digne

La fundació Acció Solidària Contra l’Atur llença la campanya ‘Un cafè per emprendre’ amb l’objectiu d’impulsar iniciatives empresarials que creïn ocupació de qualitat.

Un cafè de bon matí ara també pot crear llocs de treball digne. Aquesta és premissa sota la qual neix la campanya ‘Un cafè per emprendre’, una iniciativa de la fundació Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA) que proposa destinar l’import d’un cafè a projectes d’emprenedoria que creïn llocs de treball de qualitat. Amb la col·laboració de Cafès Novell, que aportarà càpsules compostables de cafè orgànic durant la campanya, l’entitat organitzadora ha calculat que per cada 4.000 euros recaptats es podrà crear un nou lloc de treball.

El mes de juny, període de vigència de la campanya, escalfarà la solidaritat a diferents espais de treball compartit de Catalunya vinculats a l’emprenedoria i l’economia social. Precisament, aquests són els espais on s’han distribuït les càpsules, les quals un cop consumides, es convertiran en donatius per ASCA. “El 100% de la recaptació es destinarà a préstecs sense interessos per a emprenedoria”, ha afirmat Sònia Flotats en un comunicat.

La recaptació aconseguida es destinarà a projectes d’emprenedoria finançats amb préstecs sense interessos d’ASCA. L’any 2018, l’entitat va concedir un total de 311.157€ en aquesta modalitat de préstecs, quantitat que va ajudar a impulsar 37 projectes i crear 83 llocs de feina dignes.

‘Un cafè per emprendre’ coincidirà amb la celebració del Dia Mundial de les Micropimes, que tindrà lloc el 27 de juny. Posteriorment, el dia 7 de juliol, serà el torn de les cooperatives amb el seu dia internacional, precisament entitats a les quals ASCA dóna especialment suport.

La fundació ASCA ha creat una pàgina web perquè totes les persones que vulguin finançar projectes d’emprenedoria i ajudar a crear llocs de treball digne puguin fer donatius pel valor dels cafès que consumeixen durant un dia, una setmana, un mes o un any. A la campanya s’hi ha sumat el Grup Cooperatiu ECOS, els espais de treball col·laboratiu Sinèrgics, La Clota, Crec i Comusicwork, el centre innoBA, i els laboratoris Coboilab i Teamlabs.

Font: Xarxanet.org