Ja estan obertes les inscripcions per a la primera sessió, que se centrarà en la comunicació oral i se celebrarà el 20 de març.
La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza el 6è Cicle de Comunicació Social. El tret de sortida d’aquest any serà el pròxim 20 de març amb la sessió ‘Tècniques per parlar amb públic’, que s’adreça tant a les persones tècniques dels departaments de comunicació d’entitats com a qualsevol persona del sector que vulgui aprendre a parlar de forma eficaç en públic, ja sigui en reunions petites, davant d’un mitjà de comunicació o grans audiències.
En aquesta nova edició del Cicle es celebraran quatre trobades on se seguiran oferent eines i recursos per fomentar la bona comunicació de les entitats i fer més visible el sector associatiu. Com a novetat, aquest any el Cicle inclourà una sessió presencial.
L’oratòria centra la primera trobada del Cicle
Són molts els escenaris en què necessitem parlar en públic: en una entrevista davant d’un mitjà de comunicació, en una reunió amb els companys o quan estem al capdavant d’una formació… Però no sempre és senzill comunicar-nos oralment de forma clara i segura. Saber gestionar elements com els nervis, el control de la veu o el llenguatge corporal ens ajuda a transmetre missatges clars i a despertar l’interès des de l’inici del nostre discurs.
A la primera trobada del 6è Cicle de Comunicació, s’oferiran les claus per parlar amb confiança en públic i mantenir l’atenció de l’audiència. Es treballaran els tres nivells de la comunicació oral: contingut, veu i llenguatge corporal, amb Jordi Gràcia, conferenciant i entrenador d’oratòria amb més de 15 anys d’experiència ajudant professionals a parlar en públic amb seguretat, claredat i persuasió.
Jordi Gracia Puig
Jordi Gràcia és coach d’oratòria. Ha format més de 3.000 persones en empreses, centres docents i institucions públiques. Actualment, combina la formació amb la seva feina com a conferenciant i formador TEDx. Amb més de 20 anys d’experiència en televisió i ràdio, i una comunitat de més de 250.000 seguidors a les xarxes, ensenya tècniques efectives per comunicar amb confiança i generar impacte.
La seva promesa? Que la sessió serà divertida i plena de dinàmiques, i que cada participant s’emportarà una maleta plena de trucs que, si els practica, transformaran la seva comunicació per sempre.
Xarxes socials:
A qui s’adreça
La sessió s’adreça a:
- Persones tècniques d’entitats que hagin de parlar sovint en públic, tant a nivell intern com extern.
- Responsables de comunicació d’entitats socials.
- Persones que, tot i no ser expertes en comunicació, han assumit algunes tasques d’aquest àmbit o tenen interès en la temàtica.
- Membres dels consells directius i portaveus de l’entitat.
Inscripcions
La sessió tindrà lloc en format virtual el pròxim 20 de març de 10 a 11.30 h.
Les inscripcions s’han de fer a través del formulari en línia que trobareu al final d’aquesta pàgina (data límit d’inscripció: 19 de març).
La sessió té un preu de 5 euros per a entitats federades i 10 euros per a no federades, que inclou el material que es compartirà i el vídeo de la formació.
La trobada es durà a terme a través de la plataforma Teams.
Quatre trobades del 6è Cicle Comunicació Social
En aquesta 6a edició, es portaran a terme les següents sessions:
- Tècniques per a la comunicació oral – 20 de març
- Com crear campanyes de comunicació eficaces amb influencers – Maig
- IA i comunicació– Juliol
- Claus per aparèixer a la televisió– Novembre
Què és el Cicle de Comunicació Social
La Federació Catalana de Voluntariat Social organitza el 6è Cicle de Comunicació Social amb la celebració de quatre sessions formatives que versaran sobre diferents temàtiques en el camp de la comunicació social i oferiran eines per millorar la difusió de les informacions de les entitats.
El Cicle és una iniciativa de la FCVS que va néixer el 2020 durant l’esclat de la pandèmia per impulsar la relació entre les entitats i els mitjans de comunicació. Davant la bona acollida, la FCVS ha volgut seguir fomentant la professionalització del bon periodisme entre les entitats amb la celebració de noves edicions del Cicle de Comunicació Social.