Arriba la 6a edició de la Fira Discapacitat i Ocupació de Barcelona

FECETC organitza una nova edició de les jornades amb tallers i taules rodones on es posaran en relleu valors com la tolerància, la diversitat i la inclusió

La Fira Discapacitat i Ocupació engegarà la sisena edició amb l’objectiu de donar suport al col·lectiu de persones amb diversitat funcional. En aquest sentit, la trobada serà una oportunitat per encoratjar a les empreses en la integració de polítiques laborals d’inclusió i en la contractació de personal amb necessitats especials.

Organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya(FECETC) juntament amb Barcelona Activa, la fira impulsarà espais de networking directe entre empreses i persones amb discapacitat que busquen feina a través de tallers, taules rodones i diferents activitats. SpecialisterneArcasa ApetitoAppleBatec Mobility o Transports Metropolitans de Barcelona són algunes de les empreses que participaran en les jornades. Com a novetat, les empreses participants, que s’espera girin al voltant de les 30, s’han compromès a oferir contractes de més de 1.088,56 euros bruts a les persones candidates.

En concret, la fira se celebrarà en el conjunt arquitectònic de les Drassanes Reials de Barcelona, seu del Museu Marítim de Barcelona, un espai amb tradició d’acollir actes de caràcter social. Així doncs, valors com la diversitat, la inclusió,  la tolerància, el compromís o la responsabilitat social corporativa es posaran en relleu amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i de DisJob, un portal d’ocupació especialitzat en persones amb discapacitats.

En aquest sentit, la Fira Discapacitat i Ocupació ha habilitat un espai al seu web on persones amb algun tipus de necessitat especial que vulguin ocupar-se poden cercar ofertes de feina entre més de 600 entrades a diferents ciutats i províncies.  Algunes de les àrees d’ocupabilitat que ofereix la plataforma són administració, màrqueting i comunicació, turisme, sanitat i salut o educació.

Les empreses que hi participen presentaran la seva experiència en contractació de treballadors i treballadores amb discapacitat. A més, el foment i la potenciació del desenvolupament personal, l’èxit en les entrevistes laborals, el coaching o la realització d’un currículum eficaç seran algunes de les potes d’un programa ampli i variat.

L’horari de la fira serà de 10 a 18h el dimarts 13 i de 10 a 14h durant el dimecres 14 de març. En aquesta línia, també hi haurà un servei d’interpretació de llengua de signes presencial proveït per l’entitat Àgils Comunicació. Tant empreses com persones candidates poden fer la reserva d’una entrada per confirmar la seva assistència.

Font: Xarxanet.org