Alumnes d’IFE elaboren un vídeo en el marc del projecte d’ApS ‘Mirades’

La FCVS ha coordinat la gravació que dona a conèixer l’experiència de persones voluntàries i usuàries de Som Fundació

El projecte d’Aprenentatge i Servei (ApS) ‘Mirades. Veure i viure el voluntariat’, impulsat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), ha continuat aquest curs acadèmic amb l’edició de nous vídeos elaborats per alumnes de diferents centres educatius. És el cas de l’Escola Vida Montserrat de l’àrea educativa acidH, en què alumnes de 3r d’Itineraris Formatius Específics (IFE) i professorat han viscut l’experiència amb la producció d’un vídeo de l’entitat Som Fundació.

A través de les entrevistes que fan diferents alumnes, el vídeo dona a conèixer la vivència de tres parelles formades per una persona voluntària i una o dues usuàries de Som Fundació. Quan fa que es coneixen, com s’organitzen per fer les activitats, què fan quan queden, cada quant es veuen… Aquestes i altres preguntes van trobant resposta a mesura que avança el vídeo que porta per títol ‘El voluntariat a Som Fundació‘.

La coordinació del projecte audiovisual ha anat a càrrec de la FCVS, qui ha organitzat una sessió informativa sobre voluntariat social dirigida a l’alumnat i s’ha encarregat de lligar el contacte amb l’entitat. Som Fundació ha explicat la seva missió, visió i valors, i ha presentat les tres parelles protagonistes del vídeo.

L’alumnat ha treballat prèviament a l’aula les entrevistes, i la gravació s’ha portat a terme a la Plaça Espanya de Barcelona juntament amb el professorat. El muntatge s’ha fet conjuntament amb tot l’alumnat que pogut aprendre les tècniques d’edició de vídeo. A més, s’ha produït també una versió curta de la gravació que s’ha fet arribar a Som Fundació per tal que el puguin utilitzar com a eina de difusió de la tasca que fa l’entitat i el voluntariat que hi col·labora.

Mirades. Veure i viure el voluntariat

La FCVS aposta per la metodologia de l’ApS com una eina per apropar el voluntariat al públic més jove des del coneixement i l’experiència en primera persona. Amb el programa ‘Mirades. Veure i viure el voluntariat’ el jovent elabora un vídeo que difon la tasca d’entitats socials de voluntariat i sensibilitza entorn col·lectius vulnerables.

Ja podeu veure aquest i altres vídeos del projecte ‘Mirades. Veure i viure el voluntariat’ a la videogaleria de la FCVS.