8a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social: convocatòria oberta!

Aquest any la FCVS reconeixerà l’entitat federada amb el millor projecte en marxa de voluntariat social que doni resposta a alguns dels desafiaments que plantegen els Objectius de Desenvolupament Sostenible

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), compromesa en fer créixer la Responsabilitat Social (RS) com un patrimoni compartit per part de totes les institucions socials, convoca una nova edició del Premi Lluís Martí al Valor Social. Aquests guardons promouen el coneixement i la pràctica de l’RS entre les entitats federades.

En aquesta 8a edició, el Premi Lluís Martí reconeixerà el millor projecte en marxa de voluntariat social que doni resposta a alguns dels desafiaments que plantegen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), com són la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta o la lluita contra el canvi climàtic.

El projecte haurà de demostrar l’impacte que obté sobre algun dels ODS de caràcter social, ambiental i/o econòmic, i en la construcció d’una comunitat socialment responsable. D’altra banda, com a requisit fonamental, el projecte haurà de mostrar que apodera el voluntariat.

El període de presentació de candidatures acaba el 2 de novembre (inclòs).

Premis

  • Categoria Catalana

Patrocinat per Arç Cooperativa.  Dotat amb 1.500 €.

Aquest any, rebrà també una beca per poder ser auditada en matèria d’ODS durant l’any 2023. La FCVS assumirà el cost de l’acompanyament per part d’experts.

  • Categoria Local: Premi al millor projecte de construcció de comunitat local socialment responsable, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Patrocinat per Aigües de Barcelona. Dotat amb 1.500 €.

El lliurament de la categoria catalana de la 8a edició del Premi tindrà lloc el dia 30 de novembre a l’Orfeó Lleidatà en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat de Lleida.

El lliurament de la categoria local de Barcelona es lliurarà el 16 de desembre, en ocasió de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat en aquesta ciutat.

Com participar-hi

La inscripció és gratuïta i únicament es pot realitzar a través del formulari de participació.

El període de presentació de l’original transcorre des del 4 d’octubre al 2 de novembre, ambdós inclosos.

Qui era Lluís Martí?

La FCVS va crear el Premi Lluís Martí l’any 2015, amb motiu del 25è aniversari de l’entitat i en honor al seu fundador i primer president. El Premi és un reconeixement al valor de la lluita que Lluís Martí va dur a terme en la defensa dels drets de les persones més vulnerables, a favor d’una societat més justa i inclusiva, i de la participació de la ciutadania en la transformació social.