Xerrada: 3 casos d’èxit per impulsar l’ESS a través de l’economia circular

La FCVS participa en aquesta activitat juntament amb Andròmines i Solidança el pròxim 3 de novembre en el marc de la IX Fira d’Economia Solidària de Catalunya

Aquest any, la 9a edició de la  Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) és en format virtual per garantir les mesures de prevenció i seguretat de la COVID-19. Tanmateix, el programa d’activitats compta amb més de 60 activitats que ompliran d’#AireFESC les gairebé quatre setmanes que dura la Fira. Com cada any, la FCVS hi participa i en aquesta ocasió ha organitzat la xerrada ‘3 casos d’èxit per impulsar l’ESS a través de l’economia circular’ juntament amb Andròmines i Solidança el pròxim 3 de novembre de 17.30 h a 18.30 h.

A l’activitat, en format taula rodona, es compartiran tres exemples de bones pràctiques en l’àmbit de l’economia circular i la reutilització, que han fomentat projectes d’economia social i solidària, així com la creació de llocs de treball per a col·lectius en risc d’exclusió. Durant la xerrada es donaran a conèixer també bones pràctiques de col·laboració entre entitats i s’animarà a les persones i entitats assistents a implicar-se amb els projectes i promoure d’aquesta manera un consum més conscient i sostenible.

3 casos d’èxit per impulsar l’ESS a través de l’economia circular

La Federació Catalana de Voluntariat Social explicarà, per una banda, com a través del programa de donacions Guanyem-hi tots!’ ha col·laborat amb Andròmines per recircular diferents dispositius informàtics entre entitats.

Per l’altra, s’exposarà l’aposta de l’ecommerce El Mercat Social per la difusió de productes d’entitats que s’elaboren amb matèria reutilitzada. A través de l’economia circular s’ha aconseguit teixir aliances entre el sector social i l’àmbit de la reutilització, fomentant la creació de treball per a persones en situació d’exclusió.

Solidança/Roba Amiga plantejarà com l’economia circular portada a terme amb la gestió del residu tèxtil pot ser una via per impulsar l’economia social, creant llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social.

Andròmines posarà sobre la taula la col·laboració que hi ha hagut entre entitats del Tercer Sector per cobrir necessitats bàsiques en un sector molt castigat per la COVID-19: la infància. S’explicarà una experiència d’èxit de cobertura de necessitats digitals mitjançant l’economia circular i la creació de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social.