X Jornada d’Acompanyament al Dol i la Malaltia a Lleida

La jornada, que tindrà lloc el 17 de març a Lleida, servirà per reflexionar sobre com podem acompanyar a les persones en procés de dol.

Un any més, l’Associació Grups d’Acompanyament al Dol de Lleida, celebrarà la Jornada d’Acompanyament al Dol i la Malaltia, que tindrà lloc el proper 17 de març a l’auditori del campus de Cappont de la Universitat de Lleida.

La 10a edició servirà per reflexionar per a veure cap a on anar i com podem acompanyar a les persones en el procés de dol, adaptant-nos a la societat canviant i a les diferents situacions que ens sotmet.

Com en les edicions anteriors, en la jornada hi participaran persones expertes i especialitzades en el camp del sofriment que proporcionaran les eines necessàries per poder compartir i acompanyar la persona que està vivint la pèrdua d’un ésser estimat o la privació de la seva salut i a la vegada, comprendre el dol i el seu abast. 

La jornada donarà el tret de sortida amb una conferència inaugural sota el títol “El cost del dol: signes de dol no resolt i recorreguts sanadors”. Seguidament, i durant tota la jornada, els assistents podran gaudir de diferents taules rodones i espais d’experiències on es reflexionarà sobre l’acompanyament al dol i la malaltia. L’acte finalitzarà amb una concentració a la porta de la Universitat de Lleida.

Com a novetat aquest any la jornada estarà traduïda en el llenguatge dels signes gràcies a la col·laboració de diferents estudiants que facilitaran la comprensió per a les persones sordes que vulguin assistir-hi.

Per tal d’assistir a la jornada caldrà omplir un formulari d’inscripció i realitzar el pagament abans del 8 de març. El preu de l’entrada és de 30 euros i l’aforament és limitat.

Consulta el programa en el següent enllaç.

Grups d’acompanyament al Dol

L’Associació Grups d’Acompanyament al Dol de Lleida va néixer amb la voluntat d’ajudar persones en dol, entenent el dol com el procés d’elaboració del dolor infligit per una pèrdua significativa, especialment en la mort d’una persona estimada. Es tracta d’un grup de persones preparades per ajudar a l’elaboració del dol, ja que han passat per la mateixa experiència, i que donen suport emocional i social potenciant les capacitats de cadascú per poder afrontar i resoldre els problemes derivats de la pèrdua d’un ésser estimat.