‘WISH’, la plataforma que desitja connectar persones refugiades amb voluntariat

El Centre Europeu de Voluntariat (CEV) impulsa una plataforma en línia per posar en contacte iniciatives voluntàries amb demandants d’asil i migrants.

Welcome, Inclusion and Support Hub’ (WISH). En català, la sigla es tradueix com ‘benvinguda’, ‘inclusió’, i ‘punt de suport’. WISH és, doncs, la plataforma en línia llençada pel Centre Europeu de Voluntariat (CEV) per integrar les persones migrades i refugiades i connectar-les amb iniciatives voluntàries arreu d’Europa. En el marc del Cos Europeu de Solidaritat, aquest projecte adreçat a demandants d’asil permetrà trobar fonts de suport i assistència a diferents països.

En aquest sentit, les iniciatives solidàries arreu del continent europeu es geolocalitzen a través d’un mapa dins de WISH perquè sigui fàcil de trobar-les. El voluntariat i les seves accions es mostraran per categories, segons el tipus d’activitat que facin. La plataforma vol ser una eina per donar més visibilitat a les organitzacions i la ciutadania que col·laboren en el procés d’acollida i d’integració d’aquelles persones que han hagut de fugir dels seus països.

Les entitats poden omplir un qüestionari especificant els serveis que ofereixen en la gestió i acollida de sol·licitants d’asil. Entre les opcions possibles, poden triar àmbits com la salut, l’educació, l’assistència psicològica, el gènere, entre d’altres focus d’activitat que poden ajudar d’alguna manera en l’acompanyament dels refugiats i refugiades.