‘Voluntariat sense límits’, un servei inclusiu per a les entitats

El projecte d’acidH ofereix una borsa de persones voluntàries formades i motivades per a participar i col·laborar

‘Voluntariat sense límits‘ és un projecte d’acidH que fomenta entre persones amb intel·ligència límit (IL) i discapacitat intel·lectual lleu l’oportunitat d’exercir una tasca com a persona voluntària en diversos àmbits. Se’ls facilita l’accés al voluntariat cercant espais on participar de forma activa en la comunitat fent que se sentin útils i importants en la vida d´altres persones.

El voluntariat potencia l’autonomia personal i incrementa la integració d’aquest col·lectiu en la societat. Els ajuda a apoderar-se i alhora crear una imatge més positiva d’ells mateixos. A acidh volen aconseguir la igualtat d’oportunitats i alhora donar a conèixer el seu potencial creant comunitat i enfortint el teixit social i associatiu.

El tret innovador del ‘Voluntariat sense límit’ i que en garanteix l’èxit, consisteix a donar suport continuat durant tot el procés tant al voluntariat com a les entitats. La temporalitat, intensitat i durada del suport es modula segons cada procés.

5 anys d’experiència

Fa 5 anys que acidH va endegar el projecte. Actualment tenen una borsa de 20 persones voluntàries molt motivades, compromeses i amb àmplia experiència en diversos àmbits com la participació en esdeveniments culturals i esportius, acompanyament a persones grans en residències, suport en l’organització de festes, tenir cura d’animals, atenció al públic, etc.

Descobreix acidH

A l’associació acidH fa 27 anys que treballen millorant la qualitat de vida de les persones amb IL i discapacitat intel·lectual lleu.
Les persones amb IL tenen el coeficient intel·lectual just per sota del que l’Organització Mundial de la Salut considera la normalitat. Malgrat aquesta realitat l’únic que necessiten és més temps i suport per realitzar certes tasques i són capaços d’assolir un bon grau d’autonomia. Com que aquesta discapacitat no es manifesta físicament les situa en una vulnerable situació d’absoluta invisibilitat davant la societat, passant inadvertides i accentuant en elles un sentiment d’incomprensió.

Informa’t

Si vols rebre més informació pots contactar a:
lguasch@acidh.org
93 457 41 72

Vols formar part d’un entorn més participatiu, desestigmatitzador i integrador? Voluntariat accessible, voluntariat sense límits!