El document, que es pot descarregar en versió extensa o reduïda, inclou les principals actuacions que la Federació Catalana de Voluntariat Social ha dut a terme durant el 2023.
La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha publicat la seva memòria d’activitats del 2023 com un exercici de transparència i d’agraïment a totes les persones, entitats i organitzacions que l’han fet possible. La podeu consultar tranquil·lament i veure’n tots els detalls, però us en fem un tastet:
• Hem arribat a 58.000 persones enxarxades
• Donat servei a les 329 entitats federades
• Assolit 88.000 visites a les diferents webs
• Aliances amb 160 organitzacions
La memòria, que s’ha aprovat en l’Assemblea General Ordinària celebrada en una única sessió, amb assistència presencial i virtual, a Barcelona el 14 de juny, ja es pot descarregar en un format més extens o sintetitzat:
• Consulta la memòria (versió extensa)
• Consulta la memòria (versió reduïda)
Comunicació
S’ha continuat informant i sensibilitzant la ciutadania perquè el voluntariat arribi a tothom. En aquesta línia, s’han tancat acords amb mitjans locals i s’ha donat continuïtat als que ja existien. També s’han continuat reforçant els canals en línia.
La FCVS va tancar l’any amb més de 21.000 persones seguidores en les diferents xarxes socials, 12.500 subscriptores en els butlletins i 88.000 visites a les webs de l’entitat. També ha seguit com a entitat promotora de Xarxanet.org, acumulant 96.229 visites al Portal Social i una nota de 9,55 en l’índex de qualitat de continguts.
Recursos, projectes i cites
El 2023 va ser un any marcat per actuacions dissenyades per facilitar recursos i acompanyar a desenvolupar i millorar la tasca de les persones voluntàries. Això significa també que, amb l’acció voluntària, entitats, organitzacions i empreses hauran pogut millorar l’entorn i contribuir a la cohesió social.
Pel que fa a les cites anuals, més de 2.000 persones han participat en actes com el Dia Internacional del Voluntariat, la Jornada Catalana de Voluntariat i Salut, la Jornada del Dia Internacional de les Persones Refugiades, el Cicle de Comunicació Social, la Setmana del Voluntariat de Girona i la Jornada de la Dona Voluntària a Lleida.
Treball en xarxa
S’ha mantingut l’aposta per intercanviar experiències i recursos per a la promoció del voluntariat en espais de participació ciutadana i polítiques públiques a tot el país. S’ha treballat en xarxa amb:
• Les entitats del territori han dut a terme 28 sessions amb 73 participants.
• Entitats de l’àmbit penitenciari: en el segon any de funcionament, 10 entitats s’han trobat en 6 sessions per reflexionar i treballar sobre el voluntariat penitenciari.
• Àmbit salut i comunitat: 57 entitats han participat en les 7 sessions realitzades al voltant del voluntariat accessible.
• Àmbit d’asil i refugi: 10 entitats han contribuït en l’acompanyament i la difusió d’eines per promoure la inclusió de persones immigrants en els seus programes.