VII Jornada de Voluntariat i Salut a Girona

La principal novetat de la jornada, que analitzarà l’estat del voluntariat en els centres de salut, serà la seva celebració virtual per primera vegada.

Les Jornades de Voluntariat i Salut de Girona arriben a la seva 7a edició en un escenari totalment inesperat. Enguany l’acte serà una oportunitat per analitzar l’estat del voluntariat en l’àmbit de la salut a Catalunya, en un context marcat per la pandèmia de la Covid-19, on les persones voluntàries i els centres de salut s’han hagut de reinventar per adaptar-se a les mesures de prevenció i distància.

Precisament, la situació actual ha obligat a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), organitzadora de l’acte, a celebrar-lo de manera virtual per primera vegada des dels seus inicis. Aquesta adaptació al format en línia s’ha implementat per tal de respectar les mesures de seguretat decretades per les autoritats per tal de frenar l’avenç del coronavirus arreu del país.

En primer lloc, tindrà lloc la benvinguda a càrrec del Sr Miquel Carreras (gerent de la Regió sanitària de Girona de Cat Salut), la Sra Dolors Juvinyà (directora de la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona), la coordinadora de Girona de la FCVS i el Sr. Jordi Balot (president de la FCVS).

Tot seguit, serà el moment de presentació dels resultats de la recerca exploratòria sobre el voluntariat en els centres de salut de Catalunya, que anirà a càrrec de Montse Fernández, directora de l’Observatori del Tercer Sector. En acabar li seguirà un diàleg sobre les perspectives i bones pràctiques de l’acció voluntària amb les següents intervencions:

Després de la pausa, tindran llocs els dos tallers programats de la sessió. D’una banda, el taller ‘L’empatia i l’escolta activa’, a càrrec de Josep Soler, psicòleg de l’Impuls de Bescanó. D’altra banda, tindrà lloc el taller ‘Riure ens fa sentir millor’, que serà conduït per Ángeles García, coordinadora de l’àrea de Formació Xaropdown – Pallassos d’Hospital.

Per a poder assistir a la VII Jornada de Voluntariat i Salut a Girona, cal inscripció prèvia. L’activitat és gratuïta però hi ha aforament reduït i per aquest motiu cal registrar-se abans de participar-hi. En el cas de no poder connectar-se, es recomana anul·lar la inscripció perquè una altra persona pugui participar.