Veí, veïna, pots ajudar al projecte Radars?

Es reforça la protecció de les persones més vulnerables entre tot el veïnat coneixent les recomanacions que fa el projecte Radars

El projecte Radars és una xarxa de prevenció i acció comunitària que té com a objectiu reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social de les persones grans. La pràctica facilita que les persones grans que viuen soles o acompanyades d’altres persones grans puguin continuar a la seva llar amb la complicitat del seu entorn.

Els radars veïnals i comercials són persones que, amb una mirada respectuosa, ofereixen suport i comuniquen les situacions de risc als serveis professionals.

En la situació en que ens trobem aquests dies, el Projecte Radars ens comunica les recomanacions que cal tenir en compte i ens demana, si és possible, la nostra complicitat amb el nostre veïnat més proper.

1.Segueix les Recomanacions higièniques i evita sobretot contacte físic.Protegeix-te tu per poder protegir als altres. Si tens símptomes o ets col·lectiu de risc, queda’t a casa

2.Facilita el teu telèfon als veïns i veïnes. Les pots trucar de tant en tant i fer-los companyia per a que se sentin acompanyades en aquests moments difícils.

3.Pregunta als veïns i veïnes si necessiten ajuda sense entrar en contacte físic (a través de la porta o telèfon). Pregunta si les teves veïnes necessiten ajuda.

4. Aprofita els teus desplaçaments per ajudar a altres que no es poden desplaçar

Per qualsevol qüestió, pots trucar al telèfon de Serveis Socials  936197311 o enviar un correu electrònic a: radarsgentgran@bcn.cat

Font: Ajuntament de Barcelona