Un concurs de murals s’incorpora a la ‘Setmana per la Pau-Arcadi Oliveres’

Un concurs de murals s’incorpora a la ‘Setmana per la Pau-Arcadi Oliveres’

Les obres que es presentin a concurs han de tenir com a element vertebrador l’esperança i missatges per convidar a repensar el món.

Es comencen a conèixer els actes de la segona ‘Setmana per la Pau-Arcadi Oliveres 2023’ i el primer que s’ha fet públic és una novetat: un concurs de murals per reivindicar l’art com a vehicle de transformació social i com a eina d’expressió d’esperança. “Ens semblava interessant fomentar la participació ciutadana en aquesta transformació de mirades que volem propiciar”, assenyala un portaveu de Justícia i Pau, l’entitat que hi ha al capdavant de la iniciativa.

Tot i que encara s’estan acabant de perfilar, es mantindran els actes i l’estructura de l’any passat amb alguna novetat. Pel que fa al concurs ‘Murals per la Pau’ es vol cridar a la participació i fer-ho a través de l’art com a vehicle per a la transformació social. Les obres hauran de tractar temes com la cultura de la pau, l’antiracisme, el feminisme, l’ecologisme i la justícia global. Però també la interculturalitat, l’economia social i solidària o bé el desarmament.

“És indispensable que tinguin com a element vertebrador l’esperança, que serà el fil conductor d’aquesta segona edició de la Setmana -insisteixen des de Justícia i Pau-. Volem obres que ens interpel·lin, que siguin crítiques, però que aportin esperança”.

Mural honorífic de Bernat Oliveres

La proposta es fa en col·laboració amb la Fundació TMB i la intenció és que els murals guanyadors es pintin a l’andana de l’estació de metro de Diagonal (Línia 3) i que s’hi quedin uns quatre anys. Hi haurà un quart mural honorífic pintat per l’artista Bernat Oliveres, fill de l’Arcadi Oliveres.

Pel que fa al premi, el concurs tindrà una dotació econòmica de dos mil euros que es repartiran entre les tres peces seleccionades pel jurat.

Pel que fa als actes, la ‘Setmana per la Pau’ tindrà continuïtat respecte a la primera edició, tot i que algunes s’estan reinventant per millorar-les. “Encara que els actes duguin el mateix nom que els de l’edició anterior, presentaran diverses novetats”, avança el portaveu de Justícia i Pau.

El primer concurs ‘Murals per la Pau’, a més d’estar organitzat amb la Fundació TMB, es fa en col·laboració amb l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i del Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC). Les inscripcions estan obertes fins al dia 10 d’abril.

Font: Xarxanet