Tret de sortida a la Setmana del voluntariat de Girona

La FCVS organitza la Setmana del voluntariat amb l’objectiu de convertir la ciutat en un punt de trobada i visibilització de la tasca de les entitats del territori.

La Federació Catalana de Voluntariat Social, juntament amb l’Ajuntament de Girona, posa en marxa la setmana del voluntariat a Girona des del 22 fins al 26 de maig. L’objectiu d’aquesta jornada és fer visible la tasca que duu a terme durant tot l’any el voluntariat a Girona i fer un reconeixement a aquesta feina que moltes vegades passa desapercebuda. A la vegada també es pretén convertir la ciutat en un punt de trobada entre totes les entitats del territori gironí per viure una setmana festiva a la ciutat.

Les activitats que ofereix la Setmana del Voluntariat són molt diverses i algunes s’han dissenyat especialment per a aquestes dates, mentre que altres formen part de l’activitat habitual de les entitats que les ofereixen, i s’han mogut de data per poder encabir-les en aquesta setmana.

Diferents tallers, una xerrada sobre voluntariat internacional, cinefòrums, caminades, un sopar benèfic o l’entrega de Premis del 8è concurs de Relats són algunes de les activitats que ompliran la ciutat perquè es visqui de prop el món de l’associacionisme i el voluntariat. Tots els actes seran oberts al públic i la majoria d’ells gratuïts.

A diferència de les passades edicions, la Fira d’Entitats del Voluntariat no serà l’acte final de la jornada, ja que ja es va celebrar el passat 22 d’abril dins del festival Strenes a la plaça de Catalunya.

PROGRAMA

Dilluns, 22 de maig

 • A les 18h: Taller per a adults “Cercle de Percussió” a càrrec de Pau Gimeno. Musicoterapeuta i professor a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. (CaixaForum Girona – C/ Ciutadans, 19).

Dimarts 23 de maig

 • A les 19.00h : “Voluntariat Internacional; el món és global”. “Els catalans als camps de refugiats” a càrrec de Xavier Bertral. Fotoperiodista del Diari ARA. Es comptarà amb l’experiència de la voluntària Mariona Riera de l’entitat Calella X Refugiats. (CaixaForum Girona – C/ Ciutadans, 19).

Dimecres 24 de maig

 • A les 9h: Celebració de la Diada de la Gent Gran. (Auditori de Girona – Passeig de la Devesa, 35).
 • A les 19.30h: Lliurament dels Premis 8è Concurs de relats de Voluntariat (Llibreria Empúries – C/ Alvarez de Castro, 1).

Dijous 25 de maig

 • A les 9h: Caminada saludable per les Deveses de Salt (Circuit de 9 km. Punt de trobada al Pavelló de Fontajau).
 • A les 10h: Cine Fòrum dins del programa de Grans Actius: “Em Jubilo… I ara Què “? (EspaiCaixa – Plaça Poeta Marquina, 1).
 • A les 19h: Taller experiencial i teòric: La Gestió́ d’Emocions a la Vida Quotidiana amb Josep Soler. Psicòleg de l’AECC (Centre Cívic Santa Eugènia (Can Ninetes) – C/ Santa Eugènia, 146).

Divendres 26 de maig

 • A les 12:30h: Vermut Musical, amb el grup de versions D&D (La Rosaleda Jardí Degustació – Passeig de la Devesa, 1).
 • A les 16.30h: Festa de Càritas: ”Apadrina a un avi” (Teatre Escola Maristes – Avda. Josep Tarradellas, 5-7).
 • A les 17:30h: Cine Fòrum – El Voluntariat Centrat en la Persona: ”Un amigo para Frank” a càrrec de Marcel·la Torra, de l’Associació Bipolars de Girona, Sandra Medina, coordinadora de voluntariat de l’Hospital de Palamós. (EspaiCaixa – Plaça Poeta Marquina, 1).
 • A les 21h: Sopar benèfic de la Fundació Oncolliga. (Fira de Girona – Passeig de la Devesa, 34).

 

Per més informació i inscripcions ja pots consultar el programa i el cartell de la setmana del voluntariat.