Tot preparat per la 25a edició dels Premis Ateneus

El Born Centre Cultural és l’escenari escollit per la 25a edició dels Premis Ateneus que des de 1989 atorga la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Avui, 15 de desembre, a les 18.00h la Sala Moragues del Born Centre Cultural s’omplirà amb més de 250 persones que assistiran a la vint-i-cinquena edició dels Premis Ateneus, uns guardons que encara avui tenen com a objectiu donar visibilitat al moviment ateneístic i reconèixer els projectes que duen a terme les entitats culturals sense ànim de lucre. Presidirà l’acte el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, la Consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, representants de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona i el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Salvador Casals.

Actualment els Premis consten de 6 categories, entre les quals n’hi ha 5 amb dotació econòmica: Foment a la Participació, que és una modalitat oberta al món associatiu; Mitjans de Comunicació, Creativitat Artística i Capacitat d’Innovació, que van adreçades a entitats membres de la Federació d’Ateneus; i el Jove, Proposa!, que és una modalitat oberta a tots els grups de joves entre 16 i 30 anys que vulguin dur a terme un projecte en un ateneu adherit a la Federació. La 6a categoria, sense dotació econòmica, és la novetat d’aquesta edició: un premi de Votació Popular que compta amb el suport del diari Ara. 

 
Reconeixement a la integració social
Per segon any consecutiu, els Premis Ateneus compten amb un reconeixement a la integració social que es lliurarà conjuntament amb la Federació Catalana del Voluntariat Social.Es reconeixen iniciatives que involucrin ateneus i entitats socials de Catalunya en l’àmbit de la integració social de persones amb diversitat funcional, física o intel·lectual, de persones amb risc d’exclusió, de persones afectades per problemàtiques socials i el treball dels voluntaris que les acompanyen.