La soledat no desitjada, el seu impacte en la salut de les persones i el rol del voluntariat per pal·liar aquesta soledat centren els continguts d’aquest any.
Intercanviar de forma horitzontal recursos, perspectives, sabers i estratègies en matèria de voluntariat i salut és l’eix a partir del qual al llarg de l’any s’organitzen els ‘Espais de coneixement compartit’ de l’Àrea de Salut i Comunitat de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). La primera sessió es fa aquest divendres, 12 d’abril, entre les 12 i les 13.30 h. Serà en format en línia.
El tema que es treballa aquest any és la soledat no desitjada, una de les grans preocupacions de la societat actual, i el rol de voluntariat per pal·liar-la. De fet, la soledat no desitjada, tant de les persones voluntàries, com de les persones ateses per les entitats socials i també de les persones cuidadores, és aquest 2024 un dels eixos principals de l’activitat de l’Àrea de Salut i Comunitat de la FCVS.
“Com sempre, el nostre objectiu és generar contingut comú i compartit sobre temes d’interès pel conjunt de la xarxa d’entitats”, avança la tècnica de l’Àrea Salut i Comunitat de la FCVS, Aurora Lonetto. Els ‘Espais de coneixement compartit’ són sessions, en format virtual o presencial, obertes a professionals remunerades i voluntàries dels centres de salut i de les entitats.
La sessió del 12 d’abril tindrà aquest ordre del dia:
1. Presentació del calendari definitiu de temes 2024 dels Espais
2. Ponència ‘El programa intergeneracional Viure i Conviure’, a càrrec de la Fundació Roure.
3. Debat: perspectives de futur del voluntariat en salut amb base comunitària
4. Pròximes trobades i tancament
Per assistir-hi cal fer la inscripció.
Què són els ‘Espais de coneixement compartit’?
Els ‘Espais de coneixement compartit’, organitzats per l’Àrea de Salut i Comunitat de la FCVS, són trobades temàtiques mensuals entre entitats i centres de salut, de formació i intercanvi horitzontal i sobre temes que proposen les entitats. Aquest any els Espais dediquen a la soledat no volguda. L’any passat la temàtica va ser l’accessibilitat de les persones voluntàries.