Torna una nova edició de la Setmana del Voluntariat de Girona

La FCVS organitza la Setmana del voluntariat amb l’objectiu de convertir la ciutat en un punt de trobada i visibilització de la tasca de les entitats del territori.

La Federació Catalana de Voluntariat Social, juntament amb l’Ajuntament de Girona, posa en marxa la setmana del voluntariat a Girona des del 21 fins al 25 de maig. L’objectiu d’aquesta jornada és fer visible la tasca que duu a terme durant tot l’any el voluntariat a Girona i fer un reconeixement a aquesta feina que moltes vegades passa desapercebuda. A la vegada també es pretén convertir la ciutat en un punt de trobada entre totes les entitats del territori gironí per viure una setmana festiva a la ciutat.

Les activitats que ofereix la Setmana del Voluntariat són molt diverses i algunes s’han dissenyat especialment per a aquestes dates, mentre que altres formen part de l’activitat habitual de les entitats que les ofereixen, i s’han mogut de data per poder encabir-les en aquesta setmana.

Diferents activitats com cinefòrums, caminades, jornades de portes obertes o l’entrega de Premis del 9è concurs de Relats són algunes de les activitats que ompliran la ciutat perquè es visqui de prop el món de l’associacionisme i el voluntariat. Tots els actes seran oberts al públic i la majoria d’ells gratuïts.

PROGRAMA

Dilluns, 21 de maig

  • A les 19.30 h:  Lliurament dels Premis 9è Concurs de relats de Voluntariat (Llibreria Empúries – C/ Alvarez de Castro, 6).

Dimarts, 22 de maig

  • A les 16.30 h: Jornada de Portes Obertes a Creu Roja amb inscripció prèvia (C/ Bonastruc de Porta, 13).

Dimecres 23 de maig

  • A les 18.00 h : “Parlem de Donació d’Òrgans (Cinema i Salut)”. El museu del Cinema de Girona acull un cinefòrum on es projectarà la pel·lícula 21 gramos, amb una taula rodona posterior. L’acte està organitzat per AECC – Catalunya Contra el Càncer Girona. (c/ de la Sèquia, 1).
  • A les 10 h: Curs “El Pla de Voluntariat a la teva entitat”, a la Fundació Ramón Noguera (c/ Indústria, 22 – Polígon mas Xirgu). L’horari serà de 10 a 14 h i de 15 a 19 h.

Dijous 24 de maig

  • A les 9 h: Volta circular des de Fornells de la Selva (pel Pla de l’Onyar). Sortida des de la farmàcia Parc del Migdia a les 9h. Recorregut de 9,78km. Organitzat per l’Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor – GICOR-Ass-.
  • A les 10 h: Curs “El Pla de Voluntariat a la teva entitat”, a la Fundació Ramón Noguera (c/ Indústria, 22 – Polígon mas Xirgu). L’horari serà de 10 a 14 h i de 15 a 19 h.
  • A les 16.30 h: “Lectura de textos teatrals gesticulats”, a càrrec de Bombolles de Paper Teatre. La Fundació Oncolliga organitza l’espectacle al Centre Cívic Barri Vell (c/ Cort Reial, 7 – Girona).

Divendres 25 de maig

  • A les 11h: Conferència “L’Art de girar la truita – Claus per convertir la teva adversitat en una oportunitat”. Organitzat per l’Associació MIFAS, al Centre Cívic Ter de Girona (c/ de Can Sunyer, 46, 17007).
  • A les 18h: Entitats i Empreses caminen juntes per la Responsabilitat Social. Organitzada per la Catèdra de Responsabilitat Social Universitària de la Universitat de Girona, serà una xerrada a càrrec de M. Rosa Terradellas i Helena Benito (c/ Passeig de la Devesa, 1).