Tarragona posa en marxa una xarxa de suport a les famílies cuidadores

El proper 8 d’octubre tindrà lloc, a la sala d’actes del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, la jornada “Jo cuido, cuida’m”, on serà presentada en societat.

La Xarxa de suport a les persones cuidadores de Tarragona és un espai de treball que reuneix a totes les entitats i serveis públics que tenen incidència en la cura de les persones dependents i dels seus familiars. La Federació Catalana de Voluntariat Social hi forma part des de la comissió de voluntariat.

La Xarxa sorgeix davant la necessitat real d’ajudar a aquelles persones que tenen un familiar dependent en el seu sí. El familiar no professional a càrrec d’una persona dependent experimenta, en molts casos, pèrdues a nivell de salut, de renúncies socials, d’oci o pèrdues econòmiques que poden derivar a una percepció de càrrega psicològica i en una pèrdua de qualitat de vida.

Els principals objectius d’aquest espai, impulsat per l’Ajuntament de Tarragona amb l’ajuda de les entitats, associacions i organitzacions del municipi, són enfortir la capacitat d’organització de la ciutat en acollir, acompanyar i donar suport a les famílies cuidadores, facilitar assessorament i formació, promoure el reconeixement públic i construir canals i fórmules de col·laboració amb els i les professionals dels àmbits de la salut, la psicologia i el treball social.

Una de les primes actuacions d’aquesta xarxa tindrà lloc el proper 8 d’octubre, de 9 a 14 hores,  a la sala d’actes del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, amb la presentació en societat de la mateixa. La jornada Jo cuido, cuida’m estarà oberta a la ciutadania. Durant la primera part s’explicarà el procés de creació de la Xarxa i es presentarà el model de Barcelona, posteriorment, es celebraran taules de treball al voltant de la informació i els recursos existents, el voluntariat, els grups d’ajuda mútua i les bones pràctiques.

D’altra banda, la Xarxa ha posat en marxa una guia de recursos destinada a les persones cuidadores amb la que pretén facilitar informació sobre els recursos socials i sanitaris que poden ajudar als cuidadors en la cura dels seus familiars.

Aquelles persones que ho vulguin, poden consultar el programa complet de la jornada.

D’altra banda, aquelles persones que estiguin interessades en assistir a la jornada poden realitzar la seva inscripció omplint el següent formulari.