Tarragona celebra el dia internacional de la gent gran

La lectura del manifest ha estat presidida per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i ha comptat amb la Federació Catalana de Voluntariat Social i altres representants de les entitats que conformen la Xarxa Local per la Gent Gran

Tarragona ha celebrat aquest divendres 1 d’octubre el Dia Internacional de la Gent Gran amb la lectura del manifest conjunt amb els professionals, institucions i entitats que formem part de la Xarxa Local per la Gent Gran. La lectura del manifest s’ha dut a terme a la plaça de la Font, davant de l’Ajuntament, i ha anat a càrrec de Cèlia Pérez, veïna de Tarragona de 83 anys. L’acte l’ha presidit l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i ha comptat també amb la participació de la consellera de Gent Gran, María José López, així com de la Federació Catalana de Voluntariat Social i diversos representants de les entitats que conformen la Xarxa Local per la Gent Gran.  

La consellera de Gent Gran de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, ha introduït l’acte agraint a la gent gran de Tarragona el seu gran esforç, la seva paciència i sobretot la seva perseverança i lluita que han mantingut durant aquest any difícil i també al llarg de la seva vida”. López ha recordat “la importància de la reobertura recent de totes les llars de jubilats per intentar recuperar tota l’activitat d’aquest col·lectiu”. 

Finalment, l’alcalde, Pau Ricomà, ha tancat l’acte agraint al col·lectiu de la gent gran i a totes les persones i entitats que treballen amb ells “la seva gran tasca a la ciutat” i ha destacat que “cal transformar la mirada i la relació que tenim amb la vellasa. Necessitem una societat fortament interrelacionada”.  

El Dia Internacional de la Gent Gran va ser fixat l’1 d’octubre per l’Assemblea General de Nacions Unides per a retre homenatge i donar visibilitat internacional a les persones grans, a més de posar en relleu els reptes socials i polítics d’una societat caracteritzada en les últimes dècades per la seva creixent diversitat i longevitat.  

Per segon any consecutiu, aquest acte commemoratiu ha estat organitzat de manera coordinada amb la Xarxa Local per a la Gent Gran. La Xarxa, que va néixer just ara fa 1 any, està impulsada per la la Federació Catalana de Voluntariat Social, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, Càritas Diocesana de Tarragona, L’Institut Català de la Salut, els Amics de la Gent Gran, Voluntaris de La Caixa, Creu Roja, Muralles Salut, Alzheimer Tarragona, Tarraco Salut i la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla.