Tarragona acollirà la 4a edició del TAST Social

La principal novetat d’aquest any és la ruta enigmàtica inclusiva que es realitzarà pels carrers de Tarragona amb l’objectiu de fomentar el treball cooperatiu entre persones amb i sense diversitat funcional.

Un any més, el tram central de la Rambla Nova de Tarragona acollirà el dissabte 27 de maig la 4a edició del TAST Social, la Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Un total de 23 entitats de la comarca mostraran la seva activitat de 10 a 20 h mitjançant un estand a la Rambla Nova. Com és habitual, la trobada anirà acompanyada d’un programa complementari d’activitats per tal d’amenitzar el dia.

D’aquestes destaca especialment la celebració de la primera ruta enigmàtica inclusiva, una gimcana pels carrers de Tarragona en què prendran part persones amb i sense discapacitat amb l’objectiu de combatre l’estigma que tenen les persones amb diversitat funcional o amb problemes derivats de la salut mental. Totes les persones que vulguin formar part de la ruta hauran de formalitzar la seva inscripció en el següent enllaç.

El programa complet d’activitats és el següent:

– 10 h1a Ruta Enigmàtica Inclusiva de Tarragona. Organitza Federació Catalana Voluntariat Social (FCVS) i Allibera Adrenalina.

– 12 h: Vermut Swinguero: Sessió musical i classe oberta de lindyhop + Electroswing a càrrec de DJ LüAllipop.

– 14 h: Dinar de germanor

– De 16 a 19 h: Activitats i tallers de les entitats:

  • Actuació Batucada Bantukats
  • Taller per tunejar-te la gorra. Organitza Afanoc
  • Bitlles Catalanes. Organitza Fund. Santa Teresa i Fund. Onada
  • Taller de pancartes. Organitza FCVS. Col·labora Dabuten Tronko
  • Taller de Henna i aprendre a ficar-se el vel – Joventut Multicultural Musulmana Tarragona
  • Taller de manualitats relacionat amb la defensa dels drets de la Mare Terra – Embajada Mundial de Activistas por la Paz

– 19 h: Entrega dels premis del 8è Concurs de relats de Voluntariat Social. Organitza FCVS.

En la presentació del TAST, la consellera de Voluntariat de l’Ajuntament de Tarragona, Elisa Vedrina, ha felicitat les entitats de voluntariat de la ciutat per la tasca que fan i ha animat a “totes les persones que ho desitgin a col·laborar amb aquest sector, ja que contribuiran a fer avançar la societat”.

Per la seva banda, la tècnica de la FCVS, Cristina Rodríguez, ha destacat que “la intenció de la trobada és mostrar com el voluntariat està transformant no només la vida de les persones més vulnerables, sinó també la vida de la persona voluntària, mostrant una realitat segurament desconeguda de la ciutat i aportant coneixements que no es tenien”.

El TAST Social compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació de Tarragona, l’Obra Social “la Caixa” i la Fundación Repsol.