T’apropem la memòria 2022 de la FCVS!

El document, que es pot descarregar en versió extensa o reduïda, inclou les principals actuacions que la Federació Catalana de Voluntariat Social ha dut a terme durant el 2022.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha publicat la seva memòria d’activitats del 2022 com un exercici de transparència i d’agraïment a totes les persones, entitats i organitzacions que l’han fet possible. Un any en què malgrat les dificultats, la FCVS ha pogut mantenir gran part de les seves activitats, així com permetre:

  • Arribar a 60.555 persones enxarxades
  • Donar servei a les 331 entitats federades
  • Assolir les 97.946 visites a les diferents webs
  • Mantenir aliances amb 160 organitzacions

La memòria, que s’ha aprovat en l’Assemblea General Ordinària celebrada en quatre sessions territorials els mesos de maig i juny d’aquest any, ja es pot descarregar en un format més extens o sintetitzat:

Consulta la memòria (versió extensa)Consulta la memòria (versió reduïda)

Comunicació

S’ha seguit informant i sensibilitzant la ciutadania perquè el voluntariat arribi a tothom. En aquesta línia, s’han tancat acords amb mitjans locals i s’ha donat continuïtat als que ja existien. També s’ha continuat reforçant els canals en línia.

La FCVS va tancar l’any amb més de 30.000 seguidors en les diferents xarxes socials, 15.000 subscriptors a les xarxes i prop de 100.000 visites a les webs de l’entitat. També ha seguit com a entitat promotora de Xarxanet.org, acumulant 76.120 visites al portal social i una nota de 9,55 en l’índex de qualitat de continguts.

Recursos, projectes i cites

El dèficit del 2021 va obligar a tancar alguns programes, però es va poder mantenir la majoria d’activitats de la FCVS. Es van continuar posant a l’abast recursos per ajudar a desenvolupar la tasca voluntària i fomentar projectes per afavorir l’acció voluntària.

Pel que fa a les cites anuals, han participat 2.000 persones en actes com el Dia Internacional del Voluntariat, la Jornada Catalana de Voluntariat i Salut, el Cicle de Comunicació Social  o la Setmana del Voluntariat de Girona.

Treball en xarxa

En el 2021 s’han fomentat actuacions conjuntes per la representació i promoció del voluntariat en espais de participació ciutadana i polítiques públiques del territori. En aquest sentit, s’ha treballat en xarxa amb:

  • Les entitats del territori: amb 8 reunions a Lleida amb una mitjana entre 12 i 15 entitats, i 9 trobades a Barcelona on van assistir entre 25 i 30 entitats.
  • Entitats de l’àmbit penitenciari: s’ha creat un grup específic per treballar l’abordatge del voluntariat en el marc de les polítiques penitenciàries.
  • Àmbit salut i comunitat: 42 entitats s’han reunit en 7 ocasions per treballar la salut mental i l’acció voluntària. A més, del Comitè assessor de la XVII Jornada Catalana de Voluntariat i Salut, 7 entitats s’han reunit en 8 ocasions.
  • Grups d’entitats d’asil i refugi: 15 entitats han donat suport a la proposta de treball col·laboratiu.