S’obre una convocatòria per finançar projectes que lluiten contra el racisme i l’homofòbia

Les entitats sense afany de lucre s’hi poden presentar en la primera i segona prioritat, amb un pressupost total de 5 milions d’euros.

La ‘Convocatòria per donar suport a projectes de prevenció en contra del racisme, homofòbia, xenofòbia i altres formes d’intolerància’ és un projecte de finançament europeu que té l’objectiu de, precisament, combatre el discurs de l’odi i l’augment de la intolerància als països membres de la Unió Europea. A Catalunya, el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya s’ha fet ressò d’una convocatòria que interpel·la directament les entitats sense afany de lucre.

En aquesta línia, la Direcció General de Justícia de la Comissió Europea ha obert la convocatòria amb tres prioritats principals:

  • Donar suport a projectes centrats en la prevenció i la lluita contra el racisme, la xenofòbia i altres formes d’intolerància.
  • Frenar l’augment de les tendències del discurs d’odi a través d’Internet.
  • Convocatòria restringida a les autoritats públiques per millorar la seva capacitat en respondre contra el racisme, xenofòbia i altres formes d’intolerància.

Qui s’hi pot presentar?

Les entitats del Tercer Sector es podran presentar només a la primera i a la segona prioritat, dotades amb 3 i 2 milions d’euros de pressupost respectivament. Els projectes presentats poden ser nacionals o transnacionals i la sol·licitud ha de presentar un conveni d’almenys dues entitats, la sol·licitant i una sòcia. No hi ha limitació en la presentació de pressupost, però el mínim està establert en 75.000 euros.

Quines activitats s’accepten?

En la primera prioritat, les activitats finançades hauran de ser iniciatives de sensibilització, campanyes, estudis, activitats formatives, intercanvi de bones pràctiques o suport de la comunitat i les víctimes.

En la prevenció de l’increment del discurs xenòfob a Internet, es prioritzaran la promoció d’habilitats digitals i pensament crític, l’enregistrament de dades i anàlisi de tendències en línia i les campanyes i accions a múltiples grups d’interès.

La convocatòria donarà especial importància a les activitats dirigides a lluitar contra l’antisemitisme i la discriminació contra els musulmans.

Quina és la data límit de presentació?

Tots els projectes estaran cofinançats pel programa Drets, Igualtat i Ciutadania (REC) Les entitats s’hi podran presentar fins al 24 d’abril del 2019. Per a més informació, es recomana consultar les bases.

Font: Xarxanet.org