Set entitats reben els distintius Actius de l’Acord 2024

L’Acord Ciutadà distingeix amb el segell dels Actius de l’Acord, promoguts per la Xarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa, entitats, organitzacions o projectes de Barcelona que treballen activament per promoure el compromís social ciutadà.

En el marc de la Xarxa d’Acció Barcelona Ciutadania Activa i Compromesa, s’impulsat el Programa Actius de l’Acord, un distintiu per visualitzar i reconèixer l’esforç d’organitzacions o projectes de Barcelona que treballen activament per la cohesió social a la ciutat. Les entitats seleccionades en aquesta sisena edició d’entrega d’Actius de l’Acord han estat: Creu Roja Barcelona, la Fundació Privada Via Activa, la Fundació Privada Via Clara, l’Associació catalana de famílies i persones amb sordesa (ACAPPS), l’Associació de Professionals de Mediació de Conflictes de Catalunya (ACDMA), l’Associació Cedre i la Fundació Coravant.

La sala de plens del Districte de l’Eixample va acollir l’acte d’entrega del diploma acreditatiu de la tasca per promoure el compromís social ciutadà, el divendres 14 de juny.

Per què serveix el distintiu?

El distintiu, que és propietat de l’Acord, proporciona visibilitat i difusió de les bones pràctiques impulsades per les entitats socials, organitzacions i projectes membres de l’Acord Ciutadà

Els objectius específics de les entitats que participen en els Actius de l’Acord són:

1. Donar a conèixer i reconèixer les entitats que treballen per promoure el compromís social de la ciutadania.

2. Valorar les iniciatives transformadores i d’èxit que promouen el compromís social de la ciutadania.

3. Fomentar l’existència de projectes actius de l’Acord Ciutadà.

Alhora, promourà més influència i incidència ciutadana, i un augment de la confiança en els projectes que s’impulsen a la ciutat. Una trentena d’entitats ja han estat distingides amb el distintiu.

Font: Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva